Kick-Ass

Dave Lizewski (Aaron Johnson) är en obemärkt högskolestudent och serietidningsfan med få vänner som lever ensam tillsammans med sin far. Hans liv är inte speciellt svårt och hans personliga utmaningar är inte något vidare överväldigande. Men så en dag bestämmer han sig för att bli en superhjälte, även om han inte besitter några superkrafter, träning eller ens en meningsfull anledning till att göra det.

Kick-Ass levererar ingenting nytt och är otroligt förutsägbar. Klichéerna staplas på hög så det blir löjligt och filmskaparna verkar ha haft detta i åtanke, då det går att förutsäga större delen av filmen i förväg bara man har sett en superhjälte-film förut. Men samtidigt så spelar inte klichéerna in speciellt mycket, utan Kick-Ass blir en sån där film man lutar sig tillbaka och tittar på för att bli underhållen av - något direkt tänk existerar inte. Men samtidigt är det inte en parodi heller (så som Superhero Movie), utan en komedi i en lite seriösare ton till och från (även om större delen av skämten är av idiotform) - vilket medför att flera scener blir onödiga och ren utfyllnad.

Första halvan av Kick-Ass är komedimaterial kombinerat med lite, lite drama. Andra halvan är.. the shit. Folk blir knivhuggna, spetsade, skjutna till höger och vänster, sönderslagna osv. - detta kombinerat med en handfull roliga och hyfsat överdrivna skämt. Vuxenunderhållning helt enkelt.

Skådespelarna är bra, med bland annat Nicolas Cage, Chloe Moretz, Mark Strong och Christopher Mintz-Plasse (som är irriterande tack vare sitt läspande) i viktiga roller, utöver Johnson som innehar titelrollen. Effekterna var sisådär. Exempelvis hajade jag till när jag såg eldeffekter i filmen som var ungefär lika uppenbara CGI-effekter som i vilken lågbudgetskräpis som helst. Hade de inte budget till att göra ordentliga effekter.. eller vad är det frågan om? I övrigt var effekterna godkända.

Eh, öh. Mer än så har jag nog inte att säga. Jag gillade Kick-Ass och fick skratta gott många gånger, även om det var gamla och förutsägbara skämt som återanvänts.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt1250777/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0