The Chronicles Of Riddick

Den andra livactionfilmen om Riddick. Recension på Pitch Black och den animerade filmen hittar ni här och här. Recension på spelen hittar ni här och här.

Fem år har gått sedan Riddick lyckades fly ifrån ökenplaneten tillsammans med två andra överlevanden. I fem år har Riddick hållt sig gömd.. fram tills nu. Efter att ett gäng legosoldater försökt att infånga honom beger han sig iväg till planeten Helion Prime där han söker upp en av de överlevanden från ökenplaneten.

Han får reda på att en flotta vid namn The Necromongers, ledda av Lord Marshal, är på ett korståg genom galaxen för att omvända alla till deras tro och förgöra de som inte går att omvända. Riddick vill till en början inte lägga sig i det hela, men blir snart insyltad och måste försöka stoppa The Necromongers.

Strax efter att jag hade sett Pitch Black för första gången såg jag den här filmen för första gången. Förhoppningarna var givetvis skyhöga eftersom Pitch Black var råbra och jag trodde självklart att filmen skulle vara i samma stuk som Pitch Black. Efter att ha sett den var jag grymt besviken då den inte liknade Pitch Black någonstans, mer än att Riddick (givetvis spelad av Vin Diesel igen) är bad ass.

Hur som helst. Nu när jag har sett om den igen, efter ca 5 år, så har åsikterna vänt på sig. Jag satte mig ner för att se en actionfilm, det var allt jag kom ihåg ur filmen i stort sett. Och jag fick action. Jävligt mycket action.

Bra skådespelare, spektakulära effekter och ett rasande tempo till större delen. Det enda negativa med filmen är troligtvis de scener som jag skulle klassa som dötid då de pratar om tron på grejer vilket jag skulle relatera till hallelujah.. vilket är ett stort jävla snark.

Men filmen levererade faktiskt det jag förväntat mig och jag är väldigt nöjd över att jag faktiskt tog mig tiden att se om den här filmen, även om mina förhoppningar inte var speciellt höga då jag tyckte filmen sög något gammalt illaluktande första gången jag såg den.

Den är inte lika bra som Pitch Black, men den ligger inte långt bakom.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0296572/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0