Eraser

John Kruger (Arnold Schwarzenegger) jobbar på vittnesskyddsprogrammet och är en såkallad "eraser", en person som eliminerar medborgares identiter för att skydda deras framtid. Han blir utsedd till att beskydda Lee Cullen (Vanessa Williams), en högt uppsatt person hos Cyrez Corporation - ett företag som tillverkar topphemliga vapen för militären - som gett FBI bevis på att illegala aktiviteter inträffar på företaget.

Men de skyldiga bakom aktiviteterna på Cyrez Corporation är bestämda för att eliminera Lee och det står snart klart för John att nivån av förräderi sträcker sig betydligt längre än bara till Cyrez Corporation...

Eraser är en rätt typisk Hollywood-action med hyfsat fet budget. Det är bra effekter för sin årsgång även om de numer är utdaterade och ser till och från rätt töntiga ut. Det är bra skådespelare - med bland annat James Caan och Robert Pastorelli i varsin viktig roll och Patrick Kilpatrick i en biroll, utöver Schwarzenegger och Williams. Storyn är även den bra och drivande - manuset emellertid innehåller en del logiska luckor som aldrig fylls igen och är man uppmärksam kan man även upptäcka småfel här och där igenom filmen.

Filmen är ganska spännande till och från med. Exempelvis i en scen hoppar Arnie ut ur ett flygplan och klarar sig med en tumm från att bli en röd fläck på backen nedanför - vilket får mig att tugga sönder varenda nagel jag har på fingrarna (mycket tack vare att jag HATAR höjder). Nivån av action är dessutom alldeles lagom - det blir inte för mycket (hur det nu kan bli det) och det blir inte heller för lite. Å andra sidan kunde de säkert har redigerat om en och annan scen - eller till och med skippat dem. Ett bra exempel är scenen med ett gäng hungriga alligatorer som tuggar på ett gäng snubbar, vilket ser ganska töntigt ut. Hur det såg ut för nästan 15 år kanske var en annan grej..

Hur som helst, jag skulle kalla det här för god underhållning helt enkelt. Det är kanske inte en brainiac film, men det är inte heller en komplett idiotfilm.

Mycket sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt0116213/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0