The Stepfather (2009)

Är det verkligen någon som är förvånad över att även The Stepfather faktiskt har fått en remake? Det är då iaf inte jag. Storyn i remaken är som följer; Michael Harding (Penn Badgley) kommer hem från en militärskola och finner sin mamma Susan (Sela Ward) upp över öronen förälskad i sin nya sambo och pojkvän David (Dylan Walsh). David verkar vara en riktigt bra karl som alltid finns där om det är något och som alltid hjälper till - en perfekt framtida make och styvfar helt enkelt. Men allt eftersom de två männen lär känna varandra desto större blir Michael's misstankar mot David och när Michael börjar forska i Davids förflutna börjar en mörk sanning att komma fram i dagsljuset...

Oftast är remakes totalt onödiga och det är inte sällan de är totalt värdelösa heller. The Stepfather's remake är emellertid helt okej. Onödig, men helt okej. Den går i ungefär samma spår som den första filmen och istället för blod och gore försöker sig filmskaparna på en mer stämningsfull rysare/thriller, men jämtemot originalet failar teamet starkt. Någon direkt spänning finns inte och stämningen känns ganska avkommen. Istället blir det ganska förutsägbart och emellanåt rent av långdraget när karaktärerna pratar och pratar och det egentligen inte händer någonting spännande eller ens intressant.

Skådespelarna är helt okej och Walsh är hyfsad som styvfadern, men långt, långt ifrån Terry O'Quinn's psykotiska utseende och beteende i originalfilmen (och första uppföljaren). Övriga skådisar är helt okej och fungerar. Jag begärde inte speciellt mycket mer än vad jag fick iaf.

Ehum.. mer än så är det inte. The Stepfather remaken är okej, om än långdragen på sina ställen och egentligen onödig tack vare originalet. Det finns bättre remakes men definitivt betydligt jävla mycket sämre.

http://www.imdb.com/title/tt0814335/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0