Hostel

De två amerikanerna Paxton (Jay Hernandez), Josh (Derek Richardson) och isländaren Oli (Eythor Gudjonsson) tågluffar tillsammans igenom Europa och när de blir utelåsta ifrån sitt vandrarhem i Amsterdam blir de inbjudna till Alex (Lubomir Bukovy) som berättar om ett vandrarhem i Slovakien, där kvinnorna är villiga till allt och är enbart intresserade av turister. Dagen därpå hoppar de på tåget och så snart som de kommit dit har de den bästa tiden i deras liv. Men kort efter deras ankomst börjar de sakta men säkert att förstå att det här vandrarhemmet döljer en mörk och fruktansvärd hemlighet.

Jag såg den här filmen för fem år sedan när den släpptes på dvd och tyckte den var hygglig. Nu tycker jag att det är en långsam, tråkig, totalt ospännande och grymt överskattad skitfilm. För det först går halva filmen åt att karaktärerna pratar, pratar och pratar och så visas det en del tuttar också. Under de resterande ca 45 minutrarna förekommer det ett par snabba klipp innehållande grafiskt och sadistiskt våld samt scener där det ska vara spännande, vilket det givetvis inte blir. Men även om det förekommer sekvenser med våld så känns det hela mest som en axelryckning och ett stort whatever.

Skådisarna är hyfsade och fungerar, men arbetar med ett så jävla tråkigt och långdraget manus att de blir ganska snabbt ointressanta. Effekterna fungerar till större delen, men vissa saker (så som ett uthängande öga) är föga övertygande och ser bara töntigt ut. Filmens största problem är att den helt enkelt inte är intressant. För att vara utmålad som en övervåldsam och sadistisk slaktfilm så känns den löjligt tam och långtråkig.

Hur som helst är Hostel en fantastiskt överskattad "skräckfilm" som tänjer på tålamodets gränser hos en skräckfanatiker som mig själv. Att den redan fått en uppföljare och att en tredje film är på väg är imponerande. Läs gärna också Helt Perfekt's recension av filmen.

http://www.imdb.com/title/tt0450278/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0