Beerfest

Ölfest!

Efter att deras farfar Johann von Wolfhause dött skickas de två bröderna Jan och Todd iväg till München, Tyskland, för att genomföra en familjetradition, som går ut på att sprida den döde släktingens aska under Oktoberfesten i Tyskland.

Väl i München hamnar de i bråk och strax därpå möter de sin kontakt som ska leda dem till platsen där de ska sprida deras farfars aska. De hamnar mitt i Beerfest, en hemlig tävling i München där lag från hela världen ställer upp i diverse olika öldrickartävlingar. Jan och Todd blir emellertid hånade av baronen Wolfgang von Wolfhausen och det tyska laget, som påstår att deras farmor var en hora och deras farfar var en tjuvaktig skurk som snott receptet på tysklands bästa öl.

Jan och Todd åker hem till USA, förnedrade men hämndsugna. De drar ihop sina gamla polare och bildar ett öldrickarteam som bara har ett mål: att slå tyskarna i Beerfest.

Den här lagomt halvljumna komedin som går typ ut på att supa sig redlös på öl, visa snygga halvnakna brudar och en massa fyllerelaterade skämt är en lagomt kul film. Den innehåller några rejäla gapskratt, men består till större delen av fniss- och flinascener.

Skämten har vi dessvärre sett förr i många andra filmer, men många av dem vägs upp av bra skådespelare som vet hur man ska underhålla tittaren/tittarna. Manuset och storyn behöver vi nog inte bry oss i så mycket, det är en typisk efter-2000-komedi för att den ska gå hem hos ungdomar som inte är systembolagsmyndiga ännu.

Hur som helst är det en ganska kul film, med några riktiga gapskratt och väldigt många fniss- och flinascener.

Mycket sevärd, men inte tillräckligt stark för att bli rekommenderad.

http://www.imdb.com/title/tt0486551/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0