My Bloody Valentine

För 20 år sedan inträffade två brutala mord i den lilla gruvstaden Valentine Bluffs. Året innan - under Alla Hjärtans Dag - dog flera gruvarbetare och sex stycken blev instängda efter en explosion i gruvan, tack vare att de två som hade hand om säkerheten var på stadens Alla Hjärtans Dag-fest. Sex veckor efter explosionen lyckades de gräva fram den ende som överlevt; Harry Warden. Harry blev inspärrad på dårhus, men lyckades fly och återvände exakt ett år efter händelsen och i samband med morden lämnade han medelandet att staden aldrig mer skulle ha en Alla Hjärtans Dag-fest, annars....

Nu - 20 år efter de fruktansvärda morden - annalkas Alla Hjärtans Dag och den första festen på 20 år ska arrangeras i den lilla staden. Men firandet bryts tvärt då någon har lämnat någonting otrevligt i en chokladask - tillsammans med en varning om att ha en Alla Hjärtans Dag-fest - till stadens borgmästare. Är Harry Warden tillbaka?

Jag har sett den här filmen två gånger innan på den svenska dvd-releasen. Den svenska dvd-release versionen var inte speciellt märkvärdig när det kom till gore, men filmen var en helt ok slasher. Nu - när jag har sett filmen för tredje gången - såg jag den helt oklippta versionen och jag säger bara wow. Hur fan kan jag ha missat något sånt här?

Den helt ocensurerade versionen av My Bloody Valentine är godis för oss som älskar slashers med en massa onödigt övervåld. Ska du se den här filmen, strunta i den svenska dvd-releasen av filmen och leta reda på den fullständigt oklippta releasen.

Filmen i sig är en ganska klichéefylld slasherrulle av 81ans årgång, men det är en helt ok underhållningsfilm med unga skådespelare man typ inte ser i några andra filmer (de flesta av dem, alltså). Den svenska dvd-releasen var som sagt inte speciellt märkvärdig, men den helt oklippta versionen är en annan femma. Storyn är bra och är av typisk slasherhärkomst, men skillnaderna blir rätt stora om man ställer upp den svenska dvd-release versionen brevid den helt oklippta. Effekterna är riktigt bra, men visas upp dåligt i den svenska dvd-releasen. Medans den helt oklippta versionen får visa hela sin potential.

Och i ärlighetens namn, vem vill se en slasherfilm - som i grunden har en hel del gore - utan goresekvenserna? Dessutom tycker jag att den oklippta releasen är betydligt bättre än den svenska dvd-releasen. Den gav mig mer, iaf.

Slutsatts? Leta reda på den ocensurerade releasen av filmen och se den. Skippa den svenska dvd-releasen.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0082782/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0