Final Stab

Slasher som även har bootlegtiteln Scream 4, även om filmen inte har ett skit med de riktiga Scream filmerna att göra. En riktig Scream 4 är emellertid på väg.

En rik bitch anordnar en födelsedagsfest under Halloween för hennes syster i ett isolerat hus där en familj blev brutalt mördade för ett par år sedan. Utan deras kännedom är egentligen den oskyldiga systern och hennes mentalt ostabila pojkvän försökskaniner för en plan som går ut på att göra om huset till ett bed and breakfast ställe där iscensatta mordmysterier ska utspela sig. Men någon har bestämt sig för att se till att de iscensatta morden blir verklighet.

Efter succéen med Scream trilogin (som jag personligen inte gillar speciellt mycket) fick slashergenren - som var mer eller mindre död - en spark i baken och alla blev skitsugna på att se en maskerad galning fimpa korkade ungdomar på stora duken, igen. Detta medförde ju självklart att filmskapare sket ur sig slasherfilm på slasherfilm - vissa var riktigt bra, vissa var helt ok och vissa var rent av urusla.

Den här filmen hamnar någonstans mellan helt ok och urusel. Filmen går mer eller mindre ut på att samtliga karaktärer ska prata tittaren till sömns, men just när man håller på att somna händer det helt plötsligt någonting vilket medför att man lyckas hålla sig vaken mellan varje mordscen.

Skådespelarna var relativt dugliga. Jag hade egentligen inga större förhoppningar på dem, men de var väl rätt ok. Har sett sämre. Whatever. Effekterna var helt ok med. Inget som bör skickas upp i himmelriket, men funkar. Manuset var däremot ett stort jävla snark. Visserligen var det rätt lagomt med tid mellan varje mord och så, men karaktärerna i filmen pratade en massa orelevant skit som var totalt ointressant vilket fick mina ögonlock att kännas tyngre och tyngre för varje minut som gick.

Dessutom är filmen hagelskadad av alla jävla klichéer som haglat över den. Det spelar ingen roll hur mycket David DeCoteau spelar sin "NU ÄR DET JÄTTELÄSKIGT"-musik, vi vet ändå att mördaren ska komma innan han gör det. Huvudrollstjejen är dessutom något av det värsta spånet jag har sett på länge men lyckas givetvis överleva fram till slutet ändå. What the fuck..

Utöver alla klichéer genom filmen får vi även en härlig klichéorgie i slutet av filmen, då vi får det "spännande" avslöjandet om vem som är mördaren. Enda problemet är att vi redan har räknat ut vem det var, ungefär.. ööh.. 50 minuter tidigare i filmen. Snark.

Är man sugen på en bra slasherfilm, se om Friday The 13th (som blir nämnd i den här filmen, samt dess tredje film i serien), Halloween (som också blir nämnd) eller A Nightmare On Elm Street.. såvida man inte är sugen på att somna av tristess.

http://www.imdb.com/title/tt0280672/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0