Class Of 1999

Mark L. Lester, som gjorde bland annat Class Of 1984 (recenserad här) (som större delen av storyn är snodd av i den här filmen), film från 1990.

Under 1992 förekom det 543 767 fall av våld i amerikanska high schools. I vissa städer började områdena kring dessa skolor att tas över av våldsamma ungdomsgäng.

1997 hade fallen tredubblats. Gängen tog kontroll över stora områden av dessa städer och vissa skolor stängdes ner helt.

Året är 1999. De gängkontrollerade områdena har blivit så kallade "free-fire zones". Polisen beträder inte dessa platser. Det finns inga lagar där. Kennedy High ligger mitt i en "free-fire zone".

För att försöka få bukt på ungdomarna sätts en ny sorts android in i form av tre lärare som ska lära dom att hålla sig på mattan. Men kort efter att de nya androiderna har satts igång börjar det gå snett. Istället för att lära ut och diciplinera börjar de döda ungdomarna som inte lyder.

Cody Culp, ledare för The Black Hearts, börjar fatta misstankar efter att två av hans vänner har dött och börjar tillsammans med rektorns dotter, Christie, att rota i det hela. Och snart måste gängen slå tillbaka mot lärarrobotarna.

B-action all the way. Handlingen kanske inte är den mest originella, men den funkar tycker jag. Effekterna är bra stundtals och stundtals inte. Framför kameran ser vi bland annat Bradley Gregg (Indiana Jones And The Last Crusade), Malcolm McDowell (Halloween (2007), Doomsday), Stacy Keach (Children Of The Corn 666: Isaac's Return), Patrick Kilpatrick (Scanner Cop II, X-Files), Pam Grier (Jackie Brown, Mars Attacks!), John P. Ryan (It's Alive) och Joshua John Miller (Halloween III: Season Of The Witch). Det är många B-skådisar, men de gör det dom ska.

Mycket mer än så har jag inte att säga. Jag gillar den här filmen riktigt mycket fortfarande, fastän jag har sett den hur många gånger som helst. Men samtidigt så är det en sån där film man absolut inte ska se om man ställer frågor som "Varför gjorde han/hon det?", "Hur kunde det hända?" och dylika frågor. Det är ju trots allt B-action.

Läs även Helt Perfekts recension av den.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0099277/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0