Men Of War

Lite B-action nu då!

Nicholas Gunar (Dolph Lundgren) är en svensk f.d legosoldat som dragit sig tillbaka men har svårigheter att leva som civil. Han får ett erbjudande om ett sista uppdrag, där han ska bege sig till en ö som ligger i havet intill Kina och övertala befolkningen att sälja ön till ett företag som har en del planer för ön.

Till en början är han tveksam till uppdraget, men tackar sedan ja. Han letar reda på några gamla soldatpolare och beger sig sen iväg. Väl på ön försöker han övertala befolkningen att sälja ön. Men snart går det upp för Gunar vad det hela egentligen handlar om, så han ställer sig på öbornas sida och bestämmer sig för att försvara dom.

Några i gruppen beger sig iväg ifrån ön, och några stannar. Snart kommer Gunars gamla legosoldatpolare Keefer (Trevor Goddard) med ett antal andra soldater, plus deras överste som krigade med dom under deras tid som legosoldater, till ön för att ta ön med våld.

I helhet är filmen en ganska ok, men till och från lite trög. Action bjuds det väl rätt duktigt på, och det är en och annan riktigt våldsam scen. Skådespelarna är väl typ i klass med vad man kan räkna med när det gäller B-action. 

En rolig sak är att Lundgren även säger "Spring era jävlar." och skjuter sedan ett granatskott med en Carl Gustaf (svensk granatkastare), vilket jag började flabba åt. Riktigt coolt faktiskt.

Det här är en rätt hygglig actionfilm om man inte har något vettigare att titta på. Att Lundgren pratar på svenska och skjuter med en svensk granatkastare gör den ännu roligare för oss svenskar.

http://www.imdb.com/title/tt0110490/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0