Catacombs

Massgravar och grejer, samt en svintråkig film. Här följer storyn:

Filmen inleds med texten: "Inspired by True Events". Texten som följer berättar om att för 200 år sen dog för många människor i Paris, så någon smartskalle föreslog att dom skulle begrava samtliga kroppar (ca 7 miljoner kroppar) i gruvtunnlarna under Paris...vilket dom gjorde.

Under Paris genomförs undergroundraves, vid namn The Catacombs, av illegala ravearrangörer. Victoria får ett vykort av sin syster, Carolyn (spelad av Pink, sångerskan alltså), som bor i Paris att hon ska komma över dit. Sagt och gjort, Victoria åker till Paris.

Väl i Paris möter Carolyn upp sin syster och dom börjar förbereda sig för att sticka iväg och festa. Klara och beredda drar dom iväg till ingången, ner i underjorden, ner, till The Catacombs. Festen drar igång och hård drum 'n bass musik dunkar på och blinkande ljus lyser upp det stora rummet.

Victoria och Carolyn följer med några av arrangörerna till ett sorts VIP-rum, där dom dricker absinth och snackar. En av arrangörerna berättar om en gammal myt, om en okult sekt som typ fött upp en pojke, till att bli en helt vansinnig best. Dom skär loss en gets huvud, tömmer skallen på innehåll och sätter "masken" över pojkens huvud. Senare, när han fyllt 18 år är han "klar" och lyckas rymma och sägs fortfarande vandra runt i gångarna där nere.

Hela gänget pyser iväg till en underjordisk vattenkälla och badar där, förutom Victoria. Victoria går därifrån och snart kommer Carolyn efter. Rätt vad det är går lampan sönder. Carolyn drar igång en fackla och sekunderna efter försvinner hon. Victoria hittar henne strax därefter med uppskuren hals och blir snart jagad av "getmannen".

Hon lyckas undkomma honom och tar sig in på ravet igen, men nästan i samma veva som hon gör det stormar polisen stället och stänger festen. Hon följer med en ström av människor in i en gång och slår snart i huvudet i något (man får inte se vad det är, eller ja..jag hann iaf inte se vad det var). Hon vaknar upp senare och märker att hon är helt ensam kvar i gångarna och måste ta sig ut. Men hon är inte ensam...

Storyn låter skitspännande, typ, men den här filmen är skrot. Dom enda sakerna jag gillade riktigt mycket var musiken som spelades och avslutningen på filmen. Skådespeleriet var helt ok och otroligt nog var Pink riktigt duktig i sin roll. Effekterna var bra, även om dom var väldigt få.

Så, då var det avklarat. Varför tycker jag filmen är skrot för då? Jo, det ska jag berätta. För det första är filmen så jävla ointressant så det finns inte riktigt ord för att beskriva det. Större delen av filmen får man se Victoria (spelad av Shannyn Sossamon) springa runt i dom förbannade mörka tunnlarna och från och till ser man inte ett förbannat skit för att manusförfattaren har valt att i vissa scener ska det bli kolsvart och strax efter (alltså, bara någon sekund) att ljuset har slagits igång igen, då blir det en "nu-ska-vi-alla-hoppa-till!"-grej, vilket är grymt förutsägbart.

Filmen blir egentligen bara mer och mer ointressant för varje minut som går efter att raiden mot ravet har varit, så emellanåt funderade jag helt allvarligt på att stänga av skiten. Om nu någon tycker den här skiten är bra, så förstår jag mig ärligt talat inte på den/dom personen/personerna.

Ett fruntimmer som springer runt i mörka tunnlar är inte speciellt intressant, speciellt inte när det knappt händer något. Nej, ska man se något i stil med den här sörjan, så kan man lika gärna glo på The Decent eller Creep igen, för den här filmen erbjuder fan inte mycket.

http://www.imdb.com/title/tt0449471/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0