Sabbath

Gellar springer för hennes liv från de blodtörstiga zombierna som verkar ha tagit över den lilla staden hon bor i. Av en ren slump stöter hon på den kriminelle Mack, två skumma vapentokiga bröder och en trolös pastor. Gellar och hennes nyfunna vänner måste nu slåss mot de odöda, skuggdemoner och självaste Liemannen.

Och vilken jävla soppa det hela blir. Herrejävlar. Att man kan faila så pass stort som teamet bakom den här sunkigt bedrövliga filmen är helt ofattbart. Att titta på den är ungefär lika behagligt som att få en okvistad granjävel utdragen ur röven. Och nu i efterhand - efter att ha genomlidit skiten - existerar det enbart en fråga i huvudet på mig: hur fick de skiten släppt egentligen? Filmen var ungefär i särklass med Meat Market, om inte sämre.. konstigt nog.

Filmens största problem är just manuset. Det är så jävla osammanhängande att man bara sitter och gapar och begriper inte vad som händer. Flera scener känns helt random och det verkar inte som att manusförfattaren har vetat vad fan denne skulle skriva.. om de nu ens hade ett manus att följa (vilket verkar rätt långsökt vid en närmare eftertanke).

Skådespelarna vill jag knappt skriva om. Deras insatser är helt värdelösa och det hela ser otroligt oengagerat ut, ungefär som att de egentligen inte ville vara med i filmen. Att en av zombierna låter som en kåt älg gör ju inte saken bättre heller.

Effekterna är värdelösa och skriker lågbudget/nollbudget och är rent av skrattretande. Makeupen är ännu värre. Flera av zombierna ser ut som att de har snavat med huvudet först rakt ner i en bytta med ljusgrön färg. "Skuggdemonerna" är personer iklädda i svarta nylonliknande kläder med plasttänder formade som huggtänder.. grymt imponerande, suck.

Det enda som var bra överhuvudtaget med filmen var nog musiken, som påminde lite grann om de gamla italienska skräckfilmerna - bitvis. Emellanåt dånade det igång tung metalmusik som passade visserligen rätt bra, men övergångarna mellan de olika musikspåren var uselt redigerade. Då och då kunde en metallåt dras igång ungefär 3 sekunder innan föregående låt avslutades. Ytterligare ett minus var att när de slängde igång musik i filmen slutade alla karaktärer att prata.. för det mesta. Ibland dånade musiken och dränkte karaktärernas röster så man inte hörde ett skit av vad de sa. Fast, de sa troligtvis ingenting viktigt.. så det är skit samma egentligen.

Redigeringen var även den horribelt usel. En karaktär kunde stå i en viss ställning i en sekvens, för att i nästa stå helt annorlunda även om sekvenserna ligger brevid varandra.

Sabbath är ett stort "Gör om, gör rätt!" och jag skulle nog vilja påstå att det är 2008 års största fail. Vilken jävla sunkrulle.

http://www.imdb.com/title/tt1199522/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0