Bordello Of Blood

Efter att hennes bror - Caleb - har försvunnit spårlöst anlitar den kristna Katherine detektiven J.C. för att leta reda på honom. J.C. börjar rota i det hela och upptäcker snart att en begravningsbyrå är egentligen bara en framsida för en bordell.. driven av vampyrer.

Efter att ha läst lite grann om Demon Knight och Bordello Of Blood upptäckte jag att Bordello Of Blood var den andra filmen i en menad trilogi av Tales From The Crypt filmer. Demon Knight var givetvis den första, men efter att Bordello Of Blood floppade rejält bestämde sig filmbolaget Universal för att lägga ner planerna på en tredje film. Senare köpte Miramax rättigheterna till Ritual - som skulle blivit den tredje filmen i trilogin - och pressade sedan ut den. Eh, resultatet blev ju tyvärrs om det blev.. men åter till Bordello Of Blood.

Jag kan till en viss del förstå varför Bordello Of Blood floppade då det är en ren B-film med bitvis halvtaskiga effekter och halvtaskigt skådespeleri. Att den skulle nå upp till Demon Knight är rent av skrattretande vid bara tanken. Framför kameran ser vi bland annat Aubrey Morris, Phil Fondacaro och Corey Feldman som också var med tidigare i serien. Utöver dessa ser vi även Erika Eleniak, Angie Everhart och Chris Sarandon i viktiga roller. I Crypt-sekvenserna före och efter ser vi William Sadler (som medverkade både i serien och Demon Knight) och hör John Kassir's röst när han lånar ut den till The Crypt Keeper. Den här sekvensen är ganska rakt upp och ner tagen ur ett avsnitt ifrån säsong 6 också. Skådespelarna gör iaf mestadels det de ska - speciellt Sarandon som fäller en hel bunt rent av gapskrattsframkallande repliker. Effekterna skiftar mellan att vara rätt bra och rent av gräsliga. Storyn är helt ok även om den bitvis blir lite förutsägbar.

Vid närmare eftertanke påminner Bordello Of Blood lite grann om From Dusk Till Dawn också. Referenserna finns där, om man tänker efter och har ögonen med sig. Se den för att förstå hur jag menar.

För de snuskiga finns det ganska gott om tuttar med i filmen att beskåda också.

Mitt eget tycke om Bordello Of Blood är att det är en ok Tales From The Crypt film - även om den aldrig hade kunnat nå upp till Demon Knight så är det ändå en rätt underhållande vampyrslaskrulle. Sevärd, skulle jag nog säga.

Sevärd, även om den har en del brister - det är trots allt en Tales From The Crypt film.

http://www.imdb.com/title/tt0117826/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0