Cleaner

Tom Cutler (Samuel L. Jackson) är en f.d snut som numer livnär sig på att sanera hem där dödsfall inträffat. En dag kallas han till en vacker förortsvilla där ett osedvanligt blodigt mord inträffat. Han lämnar huset skinande rent, men när han senare ska hämta pengarna säger frun i huset, Mrs. Norcut (Eva Mendes), att hon aldrig beställt rengöringen - och att hennes man för övrigt är spårlöst försvunnen...

Det var länge sen jag såg en "ny" film av Renny Harlin, så när jag nu fick chansen att lägga vantarna på Cleaner slog jag igång filmen med hyfsade förväntningar. Stora namn så som Samuel L. Jackson, Eva Mendes och Ed Harris i en film av Harlin kan ju inte slå fel.. eller?

Konceptet i Cleaner hade potential och till en början var filmen intressant och småspännande. Detta mynnade tyvärr ut under filmens gång och både klichéer och förutsägbarhet började storma över filmen - vilket blir dess stora fall. För att inte räkna ut vem som ligger bakom vad i filmen kräver troligtvis att man aldrig sett en thriller förut, då detta är ganska uppenbart runt halvtimmen in i filmen. Det som håller filmen ovanför vattenytan är personerna i rollistan (mestadels Jackson) som gör strålande jobb även om de har ett ganska tunt manus att arbeta med.

Cleaner är inte en dålig film, men det känns som att manusförfattaren tappade intresset ungefär halvvägs, vilket resulterade i en ganska sedvanlig thriller. Godkänd söndagsunderhållning.

http://www.imdb.com/title/tt0896798/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0