Shutter Island

1954. Polisen Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) och hans kollega Chuck Aule (Mark Ruffalo) blir ivägskickade för att utreda ett mystiskt försvinnande av en patient på ett av Boston's mentalsjukhus, Shutter Island Ashecliffe Hospital. Redan innan han skickades till ön har Teddy försökt att få uppdraget tack vare personliga anledningar, men kort efter sitt anländande börjar han misstänka att allting inte står rätt till på ön. Men saker och ting är inte vad de verkar vara...

Den nya prisade DiCaprio filmen är en enda stor klichée. Ungefär en halvtimme in i filmen av runt 2 timmar förstod jag hur filmen skulle sluta och det hela blev mycket långdraget - fram till det otroligt uppenbara slutet, som drogs ut ännu mer än vad det egentligen hade behövt göras. Klichéerna haglar över filmen och storyn har vi sett många, många gånger innan, vilket är synd då filmen faktiskt hade potential till att bli en intressant och möjligtvis en kuslig thriller.. men nä. Det som räddar en väldigt stor del av filmen är skådespelarna. Utöver DiCaprio och Ruffalo ser vi bland annat Ben Kingsley, Max von Sydow och Michelle Williams i viktiga roller. Jackie Earle Haley (Watchmen och den kommande remaken av A Nightmare On Elm Street) dyker även upp snabbt i en hyfsat viktig biroll. Men samtidigt som de räddar så räcker det inte till fullt ut.

Shutter Island är inte en dålig film så sett, problemet med filmen är att den är på tok för utdragen och klichéefylld/förutsägbar - vilket som sagt är synd då den hade potential. Den duger hyfsat gott att se iaf en gång, men det är absolut ingenting jag vill rekommendera.

http://www.imdb.com/title/tt1130884/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0