Rinne

Den unga skådespelerskan Nagisa Sugiura (Yûka) går på en audition för en ny skräckfilm, som kommer baseras på verkliga händelser om en professor som blev galen och gick berserk på ett hotel med 11 döda gäster som slutresultat - inkluderande hans egna barn.

Nagisa får en roll i filmen, men strax efter att hon fått hem manuset, för att kunna läsa på sina repliker, börjar hon se vanföreställningar och underliga syner som verkar ha kopplingar till morden som inträffade för 35 år sedan...

Den asiatiska skräckfilmen Rinne (som betyder reinkarnation) är regisserad av Takashi Shimizu - regissören till Ju-On och The Grudge filmerna - och är inte en speciellt läskig skräckfilm. Även om filmen innehar goda skådespelare och en ganska typisk story för en asiatisk skräckis så känns det hela mest långdraget och händelselöst, då filmen byggs upp otroligt långsamt och blir inte speciellt kuslig eller obehaglig förrens mot slutet - involverande en docka vars ansikte är något av det mest kusliga jag sett i en asiatisk film, tror jag. Speciellt begriplig är inte filmen heller, inte ens vid sin upplösning blir den det då många frågetecken lämnas obesvarade.

Nog finns det bättre asiatiska skräckisar än Rinne, men även sämre så klart. Godkänd film, även om jag tycker att de kunnat göra den mer obehaglig än vad de gjort.

http://www.imdb.com/title/tt0456630/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0