Red Heat

Efter att den ryske knarkhandlaren Viktor "Rosta" Rostavili (Ed O'Ross) lyckats fly från Ryssland, men blivit gripen i USA, skickas den benhårde poliskaptenen Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) till Chicago för att hämta honom.

Vid sitt anländande blir han uppmött av två poliser - Art Ridzik (James Belushi) och Gallagher (Richard Bright) - som blir hans temporära partners under sin vistelse. Men när Rosta lyckas fly måste Danko och Ridzik komma över sina olikheter och samarbeta för att ta honom igen.

Red Heat är en ganska typisk partner-film. Arnie spelar otroligt bra som den stela, men benhårde ryssen och Belushi är underhållande som den lite rundare och mer lössläppte amerikanen. O'Ross är bra som skurk. Richard Bright, Peter Boyle, Laurence Fishburne och Gina Gershon är också bra i sina rollsättningar, även om de inte har så där avsevärt mycket on-screen-tid. Vi ser även Brion James i en kort roll som hallick som får på pälsen av Arnie.

Hur filmen är? Den är hyfsat skojig och jag skrattade till och från. Actionmässigt levereras det relativt mycket av och de flesta som blir skjutna får stora hål i sig. Hurra! Händelseförloppet är inte så mycket att påpeka om egentligen. Det är förutsägbart och klichéefyllt, men underhållande.

Mycket sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt0095963/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0