Body sob 19

Chon (Arak Amornsupasiri) lider av våldsamma mardrömmar och han försöker att låta bli att sova då han är livrädd för kvinnan han ser varje natt i sina drömmar. I drömmarna skriker kvinnan på hjälp strax före hon blir brutalt mördad. Ae (Ornjira Lamwilai), Chon's syster, är orolig över illusionerna Chon ser i sina drömmar och introducerar honom till en psykriatiker. Chon i sin tur försöker att bevisa att det han ser inte är illusioner och ju närmare han kommer sanningen desto mer fasansfull blir hans upptäckt...

Ytterligare en i raden av alla dessa asiatiska skräckfilmer där en långhårig brud springer runt och fimpar folk av en eller annan anledning. Den här gången ser iofs bruden mer ut som ett monster än i de flesta andra filmer av samma variant och filmen i sig är otrooooooligt låååååååååååååååångsaaaaaaaam. Speltiden som ligger strax över 2 timmar gör det hela otroligt utdraget och de hade lätt kunnat saxa ner speltiden med 40 minuter utan att det egentligen skulle försvårat för tittaren att förstå filmen. Klichéerna och de förutsägbara momenten smyger runt lite här och var i filmen och upplösningen är ganska lättuträknad för den som har sett ett par av dessa asiatiska skräckfilmer. Ett annat stort problem är att filmen inte är läskig eller ens spännande, även om det faktiskt händer saker lite då och då. En av orsakerna kan vara att effekterna inte är övertygande för fem öre, utan ser otroligt billiga ut och skriker uselt CGI-arbete.

Det enda jag kan påstå att jag faktiskt gillade var upplösningen och slutet - även om de var väldigt förutsägbara, som jag nämde här ovanför. Resten av filmen känns bara tuggummiseg och rent utsagt tråkig.

Sugen på asiatisk skräck? Se något annat.

http://www.imdb.com/title/tt1160315/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0