The Collector

I ett desperat försök att betala en skuld hans fru Lisa (Daniella Alonso) dragit på sig till en lokal lånehaj, bestämmer sig den före detta fängelsekunden Arkin (Josh Stewart) för att göra inbrott på sin rike arbetsgivares landsställe som just nu står tomt. Men ett snabbt inbrott förvandlas till en veritabel mardröm då det visar sig att det finns ytterligare en inkräktare i huset som har för avseende att minska familjeantalet. När tiden börjar rinna ut blir Arkin en motvillig hjälte i en labyrint av dödliga fällor då han desperat försöker rädda familjen han kom för att stjäla ifrån...

En okej film skulle jag kalla det. Inte superbra, men inte heller usel. Till en början är det hela spännande och intressant, men detta planar ut allt eftersom filmen går och de sista 20 minutrarna kändes lite som att man sett förr. Den blodtörstige lär inte heller bli besviken då det finns hyfsat gott om gore tack vare de uttänkta fällorna (nåja, några av dem iaf).

För manus stod herrarna Patrick Melton och Marcus Dunstan, som även varit involverade i manusskrivandet för Feast filmerna och Saw IV - VI samt den kommande VII - vilket också syns ganska klart och tydligt i den här filmen då filmen påminner en hel del om Saw.. även om karaktärsutvecklingen inte riktigt finns där. T ex får vi inte veta ett dugg om The Collector eller hans motiv. Det är en snubbe i mask som sular kastknivar runt omkring sig och som ganska uppenbarligen är en jävel på att bygga fällor. De övriga karaktärerna utvecklas inte speciellt mycket mer än The Collector, om vi bortser ifrån Arkin som vi får ta en liten del av.

Nåväl. Det är en okej film med en del gore och som hjärndöd underhållning fungerar den utmärkt. Som en uttänkt film i stil med Saw sjunker den ganska snabbt. Okej film, helt enkelt.

http://www.imdb.com/title/tt0844479/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0