Hostel: Part II

De tre amerikanska college studenterna Beth (Lauren German), Lorna (Heather Matarazzo) och Whitney (Bijou Phillips) pluggar i Rom över sommaren och blir ivägdragna på en weekendresa till ett vandrarhem i Slovakien av deras klasskamrat Axelle (Vera Jordanova) för att festa. Snart kommer de att inse den grymma verklighet som deras lilla resa kommer att utmynna i. Samtidigt vinner de två amerikanerna Todd (Richard Burgi) och Stuart (Roger Bart) varsin auktion.. på två av de ovannämda tjejerna.

Ja, vart fan ska man börja? Till att börja med är storyn nästan identisk med den första filmen, med några få skillnader - så som att vi får följa tre tjejer istället för tre killar och två av mördarna, samt att vi får se en hel del om organisationen bakom morden.. vilket drar ut på det hela ännu mer. Tittaren, som troligtvis redan vet vad som försigår, får sitta och häcka fram till kring 50 minuter innan något direkt våld av värde (bortse givetvis ifrån de snabba klippen i början av filmen) inträffar, även om det verkligen inte känns stötande eller ens.. ja.. läskigt? Det pratas och pratas och pratas och händelseförloppet känns väldigt likt den första filmens, vilket sålunda gör det hela sjukt och helt hysteriskt förutsägbart.

Skådisarna är sämre än de i den första filmen och att behöva se dem stapla runt med ett trögare och mer utdraget manus än den första filmens är riktigt surt. Bijou Phillips ska dessutom ha en fet smäll. Effekterna är hyfsade och ser ungefär ut som i den första filmen. Så där överdrivet mycket våld och gore existerar inte heller i filmen, utan det hela känns egentligen som en större axelryckning än den första filmen då det mestadels pratas och inte händer någonting.

Den första filmen tänjde på tålamodets gränser, den andra filmen går över den gränsen och tråkar ut sin tittare tills det att sömn inträffar. Vi får väl se hur den tredje delen i serien blir då Scott Spiegel tar över regissör- och manusförfattarrollerna ifrån Eli Roth - tack och lov. Undvik tvåan och läs Helt Perfekt's recension av filmen. Tack för mig.

http://www.imdb.com/title/tt0498353/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0