Whisper

Max (Josh Holloway) - som nyligen blivit släppt ur fängelset - behöver pengar för att tillsammans med sin flickvän Roxanne (Sarah Wayne Callies) rusta upp och starta en vägkrog, dessvärre vill ingen låna honom pengarna han behöver. Hans polare Sydney (Michael Rooker) dyker emellertid upp med ett erbjudande; ett simpelt jobb involverande en kidnappning av ett åtta årigt rikemansbarn.

Max ser ingen annan utväg utan tackar ja till jobbet och beger sig tillsammans med Roxanne, Sydney och deras vän Vince (Joel Edgerton) till ett stängt sommarläger i Vermonts snöklädda skogar, med den kidnappade åtta årige David (Blake Woodruff).. som snart visar sig bära på en mörk hemlighet.

Klichéefylld? Check. Förutsägbar? Check. Korkade karaktärer? Check. Och så vidare. Whisper börjar som en småkuslig rysare, men börjar dala ner mot Den Stora Högen Med Klichéer Och Förutsägbarheter allt eftersom filmen går, för att slutligen landa i den ovannämnda högen.

Filmens största problem är att den har nästan inga överaskningar att bjuda på, utan slänger klichée på klichée nästintill rakt igenom hela filmen och det är rätt lätt att räkna ut att någonting är fel med ungjäveln.. vilket karaktärerna i filmen verkade vara för korkade för att begripa, då de uppenbarligen inte gjorde det. Exempelvis var han aldrig rädd och såg mer ut som att han var på en tråkig skolresa än att han var gisslan. Hur kunde de undgå att upptäcka det? Ingen verkade speciellt förvånad över att han kunde rita som en professionell serietecknare eller att låsta dörrar inte hindrade honom heller för den delen.

Det finns rätt lite att skriva utöver vad jag redan gjort om Whisper. Det är en klichéefylld, otroligt förutsägbar och rent av korkad rysare som spelar på kort vi redan har sett många, många gånger innan. Det som började hyfsat intressant spårar ur strax innan halva filmen och resten är bara en enda stor klichée.

Visst duger väl Whisper att dötitta på (om man inte sätter sig för att titta på en läskig skräckfilm), men nog finns det bättre filmer med samma tema.. The Omen, t ex.

http://www.imdb.com/title/tt0435528/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0