True Romance

När Clarence (Christian Slater) möter callgirl-tjejen Alabama (Patricia Arquette) blir de förälskade snabbt i varandra, varpå Clarence dödar Alabama's hallick och tar med en väska han tror innehåller hennes tillhörigheter... men som i själva verket innehåller kokain för en halv miljon dollar. De beslutar sig för att bege sig iväg till Hollywood för att sälja iväg grejerna, vilket inte kommer bli det lättaste då de har de rättmätiga ägarna i hälarna - ett gäng sicillianska gangsters.

För regi stod Tony Scott (som tidigare gjorde Top Gun och senare Enemy Of The State) och för manus stod ingen mindre än Quentin Tarantino - som inte behöver någon direkt närmare presentation skulle jag tro. True Romance var - enligt IMDB iaf - det tredje manuset Tarantino fick filmatiserat och kom året efter sin succéfilm Reservoir Dogs (De Hänsynslösa) men året före sin Oscarsvinnande rulle Pulp Fiction.

I rollistan i True Romance ser vi en hel del stora namn, så som - de redan nämda - Christian Slater och Patricia Arquette, samt Dennis Hopper, Christopher Walken, Brad Pitt, Val Kilmer, Gary Oldman och Samuel L. Jackson - men flera av dessa namn skymtar enbart förbi snabbt i filmen. Att dessutom få se Conchata Ferrell (ni vet Berta i Two And A Half Men?) i en seriös - men ytterst kort - roll var rätt ovant.

Är filmen bra då? Jo då, sevärd åtminstone. Det är inget av Tarantino's bästa verk, men det är en klart sevärd och underhållande film - även om jag tycker att stilen på dialogerna inte riktigt är av Tarantino-typ. Slutet var till en början ett stort "Vad fan?", men mynnade ut i en rätt stor klichée. Och den obligatoriska Tarantino-humorn finns givetvis också med, men känns betydligt mindre än i många av de andra filmerna han har varit inblandad i.

True Romance är iaf en God Underhållning (som Helt Perfekt's ägare brukar skriva) som underhåller från början till slut.. men en film som går till historien är det inte.

Sevärd med öl- och chips-polarna.

http://www.imdb.com/title/tt0108399/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0