The Crow

Den poetiske gitarristen Eric Draven (Brandon Lee) och hans flickvän Shelly Webster (Sofia Shinas) blir brutalt mördade under Djävulsnatten - den 30de Oktober, då en grupp med kriminella bränner byggnader och utför våldsbrott i ren tradition. Ett år senare kommer Eric tillbaka från de döda.. för att utkräva hämnd.

Jag tror inte The Crow behöver någon närmare presentation egentligen. Vi vet ju alla att Brandon Lee dog under inspelningen av den här filmen, bla bla bla.. och det var ju jäkligt synd. För han kunde ju skådespela. Andra personer vi ser i filmen är bland annat Ernie Hudson, Rochelle Davis (som inte varit med i någon mer film än den här), Tony Todd och Michael Wincott som största styggingen i filmen.

Effekterna är givetvis utgångna, men funkar relativt hyggligt för sin årgång. Men effekterna är inte heller den viktigaste delen i filmen. Manuset och storyn är grymt bra - om än smått förutsägbara på sina håll. Men det vet ju alla redan.

Det mest intressanta med filmen är nog att det har kommit tre uppföljare (The Crow: City Of Angels, The Crow: Salvation och The Crow: Wicked Prayer), en tv-serie (The Crow: Stairway To Heaven) samt en remake som kom 2000 (under titeln Wings Of The Crow).. och nästa år (enligt IMDB) kommer det ytterligare en remake under den rätt enkla titeln The Crow. Detta är ett rätt fint praktexempel på hur en riktigt bra film får sunkiga - alternativt halvbra - uppföljare, samt en tv-serie och en sunkig remake på sin hals.. som ingen jävel vill titta på, aka urmjölkning av konceptet.

Och nä, jag har inga som helst planer att se varken uppföljarna, den första remaken eller tv-serien - åtminstone inom den närmsta framtiden.

Anyway.. The Crow är en bra film som är rätt svår att kategorisera med bara en kategori (men jag trycker ner den i Thriller-facket ändå), som håller sig rätt bra än idag.. även om den har en sisådär 16 år på nacken.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0109506/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0