Ripper 2: Letter From Within

Den följande recensionen kommer innehålla spoilers, då filmens story är helt omöjlig att beskriva utan att spoila. Tyvärr. De som inte vill ha spoilers - och av någon skum anledning vill se den här filmen - kan hoppa över storybeskrivningen och fortsätta läsa resten.

Den andra filmen tar vid någon gång efter den första filmens slut. Molly Keller (bruden från första filmen, nu gestaltad av den heta - men usla - Erin Karpluk) - som suttit inspärrad på ett mentalsjukhus, tack vare vad hon gjorde mot sina kamrater i den första filmen - får ett erbjudande att medverka i ett okonventionellt medicinskt experiment i Prag, på Wiesser Institute. Hon tackar ja och reser till kliniken, där Dr. Samuel Wiesser (gestaltad av Richard Bremmer, som gör en så pass usel gestaltning att det blir komiskt) har framställt en ny sorts behandling, där en virtuell värld används som behandlingsredskap - och Molly och de andra ungdomarna är testobjekt för just denna behandling. Men någonting går snett med experimentet och när patienterna dör i den virtuella världen... dör de även i verkligheten.

Det enda som är bra med tvåan är slutet - delvis tack vare att filmen är slut och delvis för den hyfsat klockrena twisten. Annars är allt annat rätt skräp med den här filmen. Skådespelarinsatserna, effekterna (CGI-delen) och storyn är samtliga rena skämt. Storyn är sulligt framförd och stundtals sitter man och undrar vad fan som egentligen händer. Dialogerna är utdragna och tråkiga (precis som ettan) och det tar en bra stund innan någonting händer. Och precis som i den första filmen blir det inte speciellt intressant här heller, utan mest utdraget och tråkigt.

En specifik scen är när filmens pervo är in på någon klubb (där de mot slutet av sekvensen spelar Watching The World Die, som var med i klubbscenen i första filmen) och tafsar på ca 49 brudar - och blir dissad av samtliga.. om vi bortser ifrån två fnask han plockade med sig in på klubben. Varför nöjde han sig inte med dem direkt för? Varför drog de ut på scenen? Vi snackar liksom inte 2, 3 minuter, utan upp mot 10 minuter där vi bara får sitta och titta på den här nollan ränna runt och tafsa på halvnakna brudar (visserligen inget fel med det, men för fan..). Hela sekvensen tillför inte filmen ett skit egentligen. Suck.

Ripper 2: Letter From Within är en helt onödig uppföljare till en rätt onödig film. Jag skulle nog faktiskt hellre se om den första än att se den här igen.. mycket tack vare att tvåan är mer idiotisk, osammanhängande, osannolik och tråkig än den första filmen. Att den dessutom snor idéen om en sorts "drömvärld" från A Nightmare On Elm Street gör ju inte saken bättre.

Direkt-till-dvd-trash som bör undvikas. Se hellre på den första filmen istället, även om den också inte är speciellt sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt0350061/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0