Pontypool

Pontypool, Ontario provinsen, Kanada. Radioprataren Grant Mazzy (Stephen McHattie) anländer till den isolerade radiostationen för att genomgå ytterligare en vanlig dag på jobbet tillsammans med sina kollegor Sydney (Lisa Houle) och Laurel-Ann (Georgina Reilly).. tror han. Den här morgonens nyhetsrapport får en underlig vändning då stationens helikopterkorrespondent rapporterar flera våldsamma händelser, däribland en folksamling kring en doktorsmottagning. Personerna i folksamlingen repeterar ord och fraser konstant och börjar degenerera till någonting mindre mänskligt...

Jag har rätt lite att säga om Pontypool. Det är en märklig liten film som har en större psykologisk touch över sig än en blodig och våldsam sådan. Spänningen i hela filmen ligger mestadels i radiomedelandena man får höra allt eftersom filmen fortskrider och visst, det låter inte speciellt spännande, men iaf jag satt rätt spänd under filmens gång. En annan nyckelingrediens filmen har är stämningen, som är bitvis rätt obehaglig och kuslig.

Jag gillar filmen starkt iaf och det ska bli intressant att se hur uppföljaren blir, som kommer ut senare i år (enligt IMDB).

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt1226681/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0