Survival Of The Dead

Några soldater i en militärgrupp beger sig iväg för att kunna sköta sig själva i en mindre grupp och på deras resa ser de ett videoklipp på internet där man bjuder in folk till en säker ö. Vad de inte vet om är att mannen som sänder ut inbjudan är själv utvisad från ön, där man istället för att skjuta zombierna i huvudet försöker att hitta en annan lösning på epidemin.

Jag orkar inte vara lika djupgående som H var i sin recension av Survival Of The Dead, då jag redan gått igenom samtliga filmer i serien (plus deras remakes). Det enda jag hade läst och sett om filmen var H's recension och en tidig trailer för filmen när jag satte mig för att se den. Och jag blev väl inte speciellt förvånad över vad jag fick..

I vanlig ordning levererade Romero ingen zombieslaskfest, utan mer en typisk Romero-zombiefilm där det finns ett bakomliggande budskap.. bla bla bla.. även om det den här gången inte tilltalar speciellt mycket. Filmen är inte ett dugg läskig (och jag undrar om Romero egentligen ens tänkte att den skulle vara det) och jag kan inte direkt påstå att jag sympatiserade med någon av karaktärerna i filmen heller (även om jag tyckte att gubben med den irländska accenten lyfte det hela lite). Någon enstaka effekt fick mig att haja till, men givetvis har det laggts på en extra blodskvätt i form av CGI vilket förstör mer än vad det förnöjer.

Lördagsunderhållning? Visst. En blivande klassiker? Nä. Survival Of The Dead är inte dålig, men den ställer sig inte heller utanför ramarna och ger oss inte direkt någonting att tänka på.

http://www.imdb.com/title/tt1134854/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0