The Sleeping Car

Den nyligen frånskilda medelåldersmannen Jason bestämmer sig för att börja plugga igen och återvänder till skolbänken för att plugga journalism. För att ha någonstans att ta vägen hyr han en gammal tågvagn som fungerat som en sovvagn. Väl nyinflyttad i vagnen börjar mystiska saker att inträffa och det börjar bli allt mer klart för Jason att han inte bor ensam i den gamla vagnen...

The Sleeping Car är en ganska typisk B-skräck/komedi från slutet av 80-talet. Humorn är helt ok och man skrattar till ett par gånger, men mycket mer än så är det inte. Skrämmande blir aldrig filmen och någon direkt atmosfär finns inte heller, utan filmen tuggar på ungefär som att den skiter fullständigt i om tittaren begriper något eller inte.

David Naughton (han som spelar Jason) släpper one-liners stup i ett (några av dem framkallar skratt, faktiskt) och är helt ok framför kameran. Judie Aronson (Friday The 13th: The Final Chapter) visar tuttarna och flinar upp sig lite mycket i ett par scener där hon är med. Kevin McCarthy (Piranha, Invasion Of The Body Snatchers (1956 & 1978)) spelar en halvsnurrig prälle/exorcist som spelar indisk cermonimusik.. typ. Skådespelarinsatserna är helt ok hur som helst (jag hade inte räknat med några storklassinsatser så..). Att vi skymtar förbi John Carl Buechler (som har varit inblandad i en jävla massa skräckfilm och står bland annat bakom sjunde delen i Friday The 13th serien) i en kort roll är småskoj - för oss faktakåta människor.

De få effekter vi får se är helt ok - utöver töntiga "el"-effekter, så klart. Något direkt gore får vi egentligen inte, om vi bortser ifrån en blodfontänscen mot slutet av filmen då. Makeupen Gary Brockett bär under de få scener vi får se honom är emellertid riktigt snygg.

Storyn har en del hål i sig och vissa saker förklaras inte ordentligt - eller inte alls överhuvudtaget. Fuck förklaringar - typ.

The Sleeping Car är verkligen inte en film för alla. Den skiter i att förklara vissa händelser i filmen och varför vissa personer gör vissa saker och skådespelarna ser stundtals inte speciellt engagerade ut i vad de gör. Att de har varit otroligt snåla med body counten gör ju inte saken bättre heller.

Så... The Sleeping Car är en ganska trög och seg film som inte har - och har troligtvis aldrig haft - något speciellt att erbjuda skräckfilmstittare. Titta på något annat istället, såvida du inte älskar halvgräsliga B-filmer.

http://www.imdb.com/title/tt0100637/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0