A Man Apart

Efter sju års sökande lyckas DEA äntligen att hitta knarkkungen "Memo" Lucero och burar in honom tack vare Sean Vetter - en f.d gatugangster som vänt om och blivit polis tillsammans med sin nära vän Demetrius Hicks.

Men kort efter gripandet av Lucero dyker en annan mystisk ledare upp, endast känd som Diablo. När Vetter's fru blir dödad i ett försök till att döda Vetter, börjar han och Hicks att leta efter Diablo. Men under sitt letande måste Vetter också vända sig till den fängslade Lucero för att få hjälp att finna denne. Letandet efter Diablo blir inte heller enklare när Vetter bara kan koncentrera sig på hämnd och använder sig av det våld han lärde sig på gatan...

Till en början tyckte jag filmen hattade ganska så förbannat mycket. De bytte till olika områden varannan minut och det hela blev ganska rörigt att hålla ihop. En bit in i filmen klarnar det mesta upp sig och det hela vänder till att bli en rätt vanlig action/thriller. Man sitter givetvis genom filmen och funderar vem Diablo kan vara och svaret som kommer är ett sånt där "Men ååååh, självklart."-grej. Några direkta vändningar bjuds man alltså inte på..... typ.

Vin Diesel är bra i huvudrollen som vanligt och gör sin grej. Att Diesel har både skägg och hår i den här filmen är emellertid lite ovant att se. De övriga skådespelarna - som jag inte kan komma på att sett förr - är också sevärda och gör typ sin grej.

Ööh.. vad finns det mer att säga? Actionsekvenserna är schysst gjorda, även om filmen väger över då och då och blir i princip en ren thriller - då det bitvis blir rätt långt mellan dessa sekvenser. Filmen blir dock inte tråkig för det.

A Man Apart ger egentligen ingenting nytt, men det återger sånt vi har sett tidigare på ett rätt bra sätt. Jag gillade den iaf - om vi bortser från det förbannade hattandet i början av filmen då.

Mycket sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt0266465/

Kommentarer
Postat av: HA

Jag stängde av filmen efter ungefär fem minuter. Diesel sätter en skurk i fängelse. Detta följs av en scen där man tydligt får veta hur mycket han älskar sin familj. Det var så SJUKT SJUKT SJUKT lätt att räkna ut resten av handlingen. Denna film gjordes innan Diesel blev känd, men man tyckte den var för usel för att släppas. Efter Pitch Black och The Fast & The Furious så bestämde man att försöka tjäna lite pengar så man gav ut denna då flera år gamla film.

2009-10-03 @ 15:35:35
Postat av: Vahetere...orka?

Om du nu stängde av filmen efter ungefär fem minuter så tycker jag det är lite underligt.. då det du berättade om händer inte förrens en bit in i filmen. :)



Förutsägbar är den, sure.. men underhållande. Det där om att filmen inte släpptes förrens efter ett par år på hyllan visste jag däremot inte om. Tack för informationen.

2009-10-05 @ 09:07:12
URL: http://vahetereorka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0