Uncle Sam

Det har gått tre år sedan sergeant Sam Harper och hans grupp försvann under det första Gulfkriget och rykten om att han och hans grupp blev dödade av deras egna styrkors eld cirkulerar. När Sam och hans grupps kvarlevor - ihop med helikoptervraket - hittas skickas Sam's kropp hem till sin familj.. som inte blir speciellt förtjusta.

Sam Harper var inte bara en krigshjälte, utan även en ärkeskitstövel som ville att alla skulle vara rädda för honom. Den ende som blir glad över att få hem Sam's kropp är hans systerson - Jody - som ser upp till sin morbror mer än någonting annat och vill bli precis som honom. Inte nog med att Sam's kropp har kommit hem, det är även Fjärde Juli helgen och festligheterna står vid dörren.. tills det att Sam vaknar till liv tack vare att en grupp ungdomar skändar hans grav, varpå han beger sig ut för att se till att det här blir ett Fjärde Juli firande som stadsborna sent kommer att glömma...

Jag spelade in och såg den här filmen på TV4 för.. öh.. ett par år sen. Och jag gillade den. Och jag gillar den fortfarande också, faktiskt. Den är lite goofy på sina ställen och hela filmen doftar B lång väg - vilket det givetvis är också.

I regissörstolen befann sig William Lustig (mannen som gav oss Maniac och Maniac Cop filmerna) och i manusskriptverkstaden befann sig Larry Cohen (han som gav oss It's Alive filmerna). Framför kameran ser vi bland annat William Smith (Maniac Cop, Conan The Barbarian) som major, Christopher Ogden (som senare lånade ut sin röst i Medal Of Honor: Airborne) som den dryga, irriterande skitungen Jody, Leslie Neale (Gremlins 2: The New Batch) som skitungen Jody's morsa, Anne Tremko (en massa tv-serier) som Sam's ex-fru, Isaac Hayes (behöver han någon närmare presentation? Chef i South Park, så klart..) som träbent krigsveteran och slutligen David 'Shark' Fralick (en bunt B-filmer) i rollen som (Uncle) Sam. Utöver Ogden's irriterande beteende så gör skådespelarna bra prestationer - även de ickenämda, så klart.

Effekterna är riktigt bra för att vara en B-film och Sam Harper makeupen är riktigt snygg och är smått motbjudande om man tittar noga på honom när de zoomar in honom i närbilder. Goremätaren ligger på en rätt lagom nivå och inkluderar ett par rätt våldsamma dödsekvenser.. och några offscreen kills, som jag gärna hade sett framför kameran istället. Utöver detta erbjuder filmen även några komiska inslag. De ligger visserligen inte i gapskrattsklassen, men man får iaf fnissa och flina ett par gånger under filmens gång.

Jag gillar som sagt fortfarande Uncle Sam, även om den är lite goofy och cheesig. Den är hur som helst underhållande, skådespelarna är trovärdiga (bortse återigen från den irriterande skitungen Christopher Ogden) och effekterna samt makeupen är snyggt gjorda. Sugen på en fin B-film? Ta dig då en titt på Uncle Sam - för han vill ha dig.. död!

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0118025/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0