Stockholm Syndrome

När en man och hans gravida flickvän stannar till vid ett motel för natten slår sig två män in i hotellrummet och misshandlar dem - för att sedan kidnappa dem. Det unga paret blir förda till de två männens chef som ägnar sig åt sadistisk slavhandel, tortyr och ren hjärntvättning. En av de två kidnapparna vill dra sig ur det hela.. men tillsammans med det unga paret blir han ganska snart varse om att i den här branschen.. drar sig ingen ur.

Den här filmen är ett stycke ganska meningslös film. Den innehåller våld, blod, sadistiska tortyrscener, halvuselt skådespeleri, halvusla effekter, en minimal ursäkt till story och.. ptja.. det är en splatterfilm helt enkelt.

Skådespelarnas insatser är halvusla, men inte så där att man skulle vilja ge dem ett knytnävslag i ansiktet. Fast jag hade visserligen räknat med att de inte skulle vara av den bästa kalibern. Effekterna hade jag inte heller räknat med att vara så där überbra.. och guess what? De var inte det. Filmen innehåller ett par rätt starka slaskscener, så ytterst känsliga tittare varnas.

Vad anbelangar titeln så är filmen INTE svensk, den anspelar på det psykologiska tillståndet Stockholmssyndromet. Mer information om detta finner ni här.

Ehm.. mycket mer än så har jag inte att säga om filmen. Det är en ok splatterfilm. Det finns betydligt sämre och betydligt bättre i samma genre - och andra genrer med för den delen. Den duger att kika på om man inte har någonting annat i splatterfacket att sätta tänderna i.

http://www.imdb.com/title/tt1414859/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0