Drive Thru

Mackenzie Carpenter tror att hennes största problem är att hon ska dö av tristess i hennes lilla hemstad... fram tills det att hennes klasskamrater börjar försvinna och enbart stora blodpölar finns kvar efter dem. Samtidigt börjar hon bli förföljd av någon som är utklädd till Horny The Clown - hamburgarkedjan Hellaburger's maskot - och får mystiska medelanden genom 70-tals leksaker.

Vem är det som gömmer sig bakom Horny-masken? Och vad är hans motiv?

Drive Thru - som för övrigt får en uppföljare med en löjligt lång undertitel nästa år - är en helt ok slasherfilm som påminner smått om A Nightmare On Elm Street. Till och med Horny (som är rena Ronald McDonald on crack) påminner lite om Freddy Krueger. Om ni vill veta varför så.. se filmen, i annat fall blir det spoilers.

Drive Thru innehåller en del blod, en relativt hög bodycount, några gapskratt (den är kategoriserad som skräck/komedi) och en del uppenbara CGI-effekter. Det märks ganska kraftigt att gänget bakom den här filmen inte riktigt haft ekonomin - eller kanske kunskapen - till att göra snygga effekter vid flera av mordsekvenserna. Men om man ska bortse från de halvusla CGI-effekterna så har filmen några sidor också. Exempelvis Horny. Snubben stjäl hela showen så fort han är framför kameran och det var en sån där karaktär jag personligen inte kan låta bli att tycka om. Andra exempel är rätt bra skådespelare för att vara av klass B och ett bra manus med en del slasherklichéer, även om det snurrar till sig lite grann mot slutet.

Jag skulle nog vilja säga att Drive Thru är en av de bättre lågbudgetslashers jag har sett på senare tid - och jag kommer säkerligen att se om den senare. Visst har den brister, men den är en helt ok underhållningsfilm.

http://www.imdb.com/title/tt0466766/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0