Dodgeball: A True Underdog Story

När Peter La Fleur får beskedet om att hans gym - Average Joe's Gymnasium - har gått i konkurs tack vare rejäla skulder tar det hus i helvete: han har 30 dagar på sig att fixa fram 50 000 dollar, annars går fastigheten till White Goodman - ägare och grundare för Globo Gym.

Lösningen verkar ligga i att Peter och hans vänner - som hänger på gymmet - deltar i en Dodgeball (Spökboll) turnering - där första pris är en check på 50 000 dollar. Men inte nog med att deras lag är helt värdelösa på Dodgeball, så har även Goodman planer på att vara med i turneringen för att se till att Peter's lag förlorar den.

Jag såg ungefär halva den här filmen hemma hos en polare för ett par månader sen, men det har inte blivit av förrens nu att se om den. Egentligen hade jag inte missat speciellt mycket, om jag ska vara ärlig. Visst är filmen kul och framkallar några fina vrål av gapskratt, men många av skämten har vi sett otroligt många gånger innan och.. ja.. det hela känns rätt uttjatat. Helt enkelt.

Det som lyfter filmen mest är troligtvis mest skådespelarna i den. Vi ser bland annat Vince Vaughn, Christine Taylor, Stephen Root, Justin Long och Ben Stiller (som gör en grymt bra insats som den sliskige White Goodman).

Dodgeball: A True Underdog Story - som heter Dodgeball i Sverige - är en helt ok film. Den levererar några fina gapskratt och några riktigt bra skådespelare, men vi har sett väldigt mycket av innehållet förr i andra sammanhang. Hur som helst.. en helt ok komedi som duger att fördriva en tråkig kväll med.

http://www.imdb.com/title/tt0364725/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0