Felon

Stephen Dorff (Blade, Botched) och Val Kilmer (Heat, Batman Forever) i ett fängelsedrama.

Familjemannen Wade Porter lever den amerikanska drömmen med sin fru och sin son. Men hela deras tillvaro brakar samman efter att en inbrottstjuv bryter sig in i deras hus, varpå Wade springer efter och av misstag dödar tjuven med en smäll från ett baseballträ.

Wade blir fälld för mord och skickas sedan iväg till fängelset. Men påväg till fängelset blir en av fångarna i bussen attackerad och Wade blir inblandad i det hela. Wade - som håller tyst och påstår att han inte vet någonting - skickas till en specialavdelning med maximal bevakning då han misstänks vara delaktig i det som skett.

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva om filmen. Den är bra. Riktigt bra. Någon direkt dötid finns det egentligen inte. Det händer nästan hela tiden någonting som fortskrider storyn i filmen och som intresserar tittaren, vilket blir en stor guldstjärna i kanten.

Händelseförloppet är ganska gripande stundtals, men är också bitvis ganska brutalt och skildrar den ungefärliga verkligheten inom amerikanska fängelsemurar. Givetvis säger jag inte att det går till så här i varje fängelse i USA, men det förekommer. Skådespelarna bidrar till detta med trovärdigt skådespeleri och agerande framför kameran.

Mer finns det egentligen inte att säga om filmen. Gillar man starka dramafilmer lär man älska den här.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt1117385/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0