American History X

Vem fan har inte sett den här filmen egentligen?

För tre år sedan blev skinskallen Derek Vinyard dömd för mord på två mörkhyade killar, efter att de försökte sno hans bil. När Derek blir frisläppt upptäcker han att hans lillebror, Daniel, har börjat gå i hans fotspår och bestämmer sig för att försöka leda honom in på en annan väg.

Storyn kan vi ju egentligen alla och har man inte sett den här filmen så har man troligtvis bott i en grotta uppe i bergen någonstans och bryr sig inte ett dyft. Hur som haver så finns det inte speciellt mycket att säga om den här filmen som inte redan sagts.

Det är en gripande historia med bra skådespelare, ett bra manus och ett händelseförlopp som är intressegivande. Fast en sak som är lite småironisk är slutet. Ni som sett filmen (vilket borde vara runt 95% av alla som läser det här) fattar vad jag menar.

Men för att vara lite mainstream för en gångs skull så vill jag säga följande: American History X är ett av de bättre nazi-draman som gjorts (även om Romper Stomper ligger snäppet högre) och funkar fortfarande riktigt bra.. efter att ha sett den ett tiotal gånger.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0120586/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0