The Dead Next Door

Zombies!

1989. En forskare har tagit fram ett nytt sorts serum som återuppväcker de döda, men något går snett och en zombie-epidemi bryter ut.

Ett par år senare har regeringen bildat en grupp som tränats för att ta itu med zombieproblemet: Zombie Squad. En grupp, bestående av Raimi, Mercer, Kuller, Dr. Franklin och Dr. Moulsson får i uppgift att ta sig till Ohio för att leta reda på forskarens noteringar för att kunna framställa ett vaccin mot viruset som zombierna bär på.

Väl i Ohio stöter de dock på ytterligare ett problem utöver zombierna: en zombiekult som vill bevara zombierna och som tror att det här är "Hans" (Gud, alltså) vilja, att mänskligheten ska utrotas genom vår egen dumhet.

Jag hade velat se den här filmen i några år och när jag slutligen kom över den växte nyfikenheten ännu mer. Jag visste att det var en amatör/lågbudget zombiefilm. Därmed anade jag att skådespelarna, effekterna, filmningen, storyn.. ja, typ allt.. skulle vara ass. Men jag var fortfarande sugen på att se den då jag hade läst en hel del om den och fått höra av bekanta att den var underhållande på sitt sätt. Sagt och gjort. Jag slog igång den..

Det första som slog mig var att filmen gav väldigt många referenser till andra skräckfilmer, så som The Texas Chainsaw Massacre, Dawn Of The Dead, Day Of The Dead, Creepshow och The Evil Dead. Vissa scener, och händelser, i filmen påminde mig mycket om Day Of The Dead dessutom. På Anchor Bay Entertainment dvdn finns även trailers till Day Of The Dead, The Evil Dead, Evil Dead II: Dead By Dawn och All Souls Day, samt dokumentärer och annat skräp.

Så.. efter att jag nu har sett den här filmen, så rotade jag runt lite efter lite rolig information kring filmen. Jag citerar från Trivia kring filmen på IMDB: The executive producer credited as "The Master Cylinder" is actually Sam Raimi. Some of the main characters are named after important people involved in the horror movie industry: Raimi - Sam Raimi, Savini - Tom Savini, Cmdr. Carpenter - John Carpenter. Among these listed, the Captain also includes of soldiers that they have lost which include Romero (George A. Romero) and King (Stephen King). Bruce Campbell's voice can be heard dubbed for the characters Raimi and Commander Carpenter. Sam Raimi used his pay from Evil Dead II (1987) to fund this film.

Ytterligare lite trivia kring filmen är en kommentar jag läste om filmen och det angår det här med att Sam Raimi ingick i producentteamet: This movie is so bad. Sam Raimi put up a small amount of cash for this after his success with evil dead and then saw how bad it was and how they used all horror peoples names as characters in the film, so he took them to court so they wouldn't use his name as producer and he won...

Jag tror att ni börjar förstå vart jag vill komma. Att Sam Raimi medverkat i det här projektet begriper jag inte. Att Bruce Campbell lånat ut sin röst för att dubba två idioter som inte vet, någonstans, vad skådespeleri innebär begriper jag inte heller. Att filmen fått släppas på dvd begriper jag, förstås, inte heller.

Skådespelarna i filmen går inte att beskriva med ord, hur dåliga de är. Nästan allihop står, i princip, och läser direkt ur manus och deras agerande är ungefär lika trovärdigt som att titta på en grupp barn som leker krig.

Effekterna är dock ganska godkända, då de emellanåt ser ganska trovärdiga ut. Och effekter finns det gott om. Från nästan första scen skvätter det blod och den slaskgalne som skiter i hur filmen i sig är i övrigt jublar troligtvis och gör vågen flera gånger om under filmens gång.

Storyn var halvintressant, men var uselt framförd och blev tråkig på sina håll då det mest kändes som om filmen aldrig skulle ta slut. Stundtals fick man sitta som en snäll liten gosse och titta på uselt framförda scener (bortse för guds skull från Bruce Campbell's insatts som röst!) och stelt agerande. Suck...

Hade jag fått en chans hade jag (citat av T) målat en måltavla på J.R. Bookwalter's arsle, gått ut i skogen och kåtat upp en älg genom att tvångsmata fanskapet med viagra och sedan skickat den efter Bookwalter.

Nog för att jag tycker lågbudget/amatör film kan vara satans kul att titta på, men den här filmen kommer inte ens i närheten av de filmerna. Jag har förståelse för Sam Raimi, varför han gick till domstol och krävde få sitt namn borttaget. Jag hade också skämts ögonen ur mig om jag varit korkad nog att medverka i ett sånt här skitprojekt.

Jag nämde, lite längre upp, att på Anchor Bay Entertainment dvdn fanns det bland annat trailers och dokumentärer (två stycken). Vi får se om jag recenserar dem längre fram.

Men hur som helst, jag kommer säkert inte att se om den här filmen. Den är inte bra och den är inte dåligt bra heller.

Undvik.

http://www.imdb.com/title/tt0094962/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0