Far Cry

Nu var det ett tag sen jag recenserade en Uwe Boll film, så nu är det dags igen.

Jack Carver, en f.d special forces officer som nu för tiden ägnar sig åt båtturer, blir anlitad av Valerie Cardinal, en reporter, för att åka till en avspärrad ö där civila inte få beträda för att komma åt en riktigt het story och för att möta sin morbror som bär på information om det som händer på ön.

När Jack har skjusat Valerie till ön vägrar han att följa med, men ror Valerie i land den sista biten. Strax därpå blir hon tillfångatagen och Jacks båt blir sprängd. Det är nu upp till Jack att befria Valerie och sedan ta sig ifrån ön.. vilket visar sig vara lättare sagt än gjort.

Ytterligare en Uwe Boll film överstökad. Förhoppningarna var ungefär lika höga som med vilken annan Uwe Boll film som helst egentligen och jag blev inte alls förvånad när filmen stundtals var rent av löjlig. Att filmen inte följde spelets story räknade jag ut innan jag ens slagit igång filmen.. om man nu bortser ifrån några få grejer.

Skådespelarna är som i vanlig ordning typ folk som varit med i nästan varenda annan Uwe Boll film, vilka det är får ni kolla på IMDB. Det är iaf inga skådespelare som kan stoltsera med storfilmer, hur som helst. Och att Til Schweiger fick rollen som Jack Carver är ganska skrattretande då han låter lite som en fjolligare version av Arnold Schwarzenegger när han pratar engelska med sin tunga tyska brytning. Gosch!

Som i de flesta andra Boll filmerna var effekterna bra, bortsett från t ex en helikopterkrasch och ett par scener där bilar exploderade. Annars var de godkända.

Storyn är.. helt ok, om man stänger av hjärnan och inte tänker på att filmen ska vara baserad på ett riktigt bra FPS-lir. Om man hela tiden sitter och jämför filmen med spelet så lär man tycka filmen är urusel.

För er die hard-fans av Far Cry så kan jag säga att ni bör inte hoppas på för mycket kring den här filmen. Det är Uwe Boll, det säger allt. Om ni absolut måste se den, skruva ner förhoppningarna och stäng av hjärnan.

http://www.imdb.com/title/tt0400426/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0