Tightrope

När flera kvinnor hittas brutalt mördade och våldtagna i New Orleans sätts kriminalaren Wes Block (Clint Eastwood) på fallet. Och för att försöka lösa fallet dras han till de sjabbigare sidorna av staden för att leta ledtrådar. Genom fallets uppkomst möter han Beryl Thibodeaux (Geneviève Bujold) som han inleder ett förhållande med. Samtidigt måste han ta hand om sina två döttrar då han är frånskild och hatad av sin ex-fru.

När det kommer till Clint Eastwood filmer brukar det alltid finnas en viss standard på kvalitéen på filmen. Antingen är den skitbra eller så är den råbra. Eller bara bra. Tightrope från 1984 är inte en av Clintans bästa filmer - men den är ändå sevärd. Problemet med den är att den är ganska rörig och det gäller att hänga med hela tiden för att begripa vad som försigår egentligen. Och så innehåller den en del helt onödiga scener där det förekommer sexuella aktiviteter som mest känns som att de är där för att förlänga speltiden.

Skådespelarna är bra och utöver Eastwood och Bujold får vi även se Clintans egen dotter - Alison Eastwood - i en viktig roll. Även om hon inte är med jättemycket genom filmen så gör hon ändå bra ifrån sig för att vara 12 år (vid filmens inspelning). Vi ser även Dan Hedaya (Commando, Alien: Resurrection), Marco St. John (The Punisher (2004), Friday The 13th: A New Beginning), Randi Brooks (TerrorVision) och Jamie Rose (Chopper Chicks In Zombietown) framför kameran.

Manuset är - som jag skrev ovan - ganska rörigt. Stundtals började jag fundera vad manusförfattaren/regissören Richard Tuggle tänkt med egentligen då vissa scener är helt ovesäntliga för filmens handling och fyller egentligen bara ut speltiden på strax under 2 timmar. Stundtals kan även filmen kännas småseg och halvtrist.

Tightrope är väl en ganska sevärd film, även om den har sina sega stunder. Den har en del ljusa stunder också, så som några rejäla gapskratt som framkallades av konversationer mellan Clintan och en blott 10 årig Jenny Beck - som för övrigt ser ut att vara typ 7 eller något.

Sevärd, även om det finns brister.

http://www.imdb.com/title/tt0088272/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0