The Substitute: Failure Is Not An Option

General Teague har ett problem; han har tappat kontakten med sin brorson Ted som går på militärskolan han finansierar och han misstänker att någonting har hänt. Han har även en lösning på problemet: Karl Thomasson, en föredetta legosoldat som tjänstgjort med generalen.

Karl blir ombedd av generalen att gå in under täckmantel som vikarie för en historielärare som sagt upp sig och ta reda på vad som egentligen försigår inne på skolan och vad som hänt hans brorson. Kort efter Karl's ankomst upptäcker han att skolan har blivit genomsyrad av en neo-nazistisk grupp känd som Werewolves - en specialtränad elitgrupp handplockade av kommendant Brack.

Det har gått 8 år sedan den sista Vikarien-filmen kom och jag kan nästan med säkerhet säga att det här är den sista delen i serien.. förhoppningsvis. Den fjärde filmen är en direkt-till-vhs/dvd-film och erbjuder väl därefter också. Treat Williams gör väl sin grej återigen och som stygging ser vi ingen mindre än Patrick Kilpatrick (många direkt-till-vhs/dvd-filmer). Vi ser även Angie Everhart (Bordello Of Blood, Point Doom) i en halvviktig roll.

Den fjärde filmen upprepar inte riktigt de tre tidigare filmernas idé, men den bygger på den. Att de överfört storyn och idéen från en highschool med stökiga ungdomar till en strikt disciplinerad militärskola är.. inte speciellt nyskapande. Den bjuder inte på någonting nytt egentligen, utan tar bitvis händelser ur de tidigare filmerna och lägger in dessa i nya scener. Ungefär.

Den sista - förhoppningsvis - Vikarien-filmen (som för övrigt har en löjligt lång titel) är väl en hyfsat ok direkt-till-vhs/dvd-rulle som funkar att döda tid med. Mycket mer än så är den inte värd. I mina ögon.

http://www.imdb.com/title/tt0240944/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0