The Substitute 3: Winner Takes All

Legosoldaten Karl Thomasson och hans gamla krigspolare Macy blir tillfångnatagna någonstans i Kosovo. Under tiden de sitter inlåsta blir Macy svårt misshandlad och blir slutligen förlamad och ber Karl göra slut på eländet - men också att lova att han söker upp Macy's college professor dotter - Nicole - för att överräcka en gammal medalj tillhörande hennes far.

Tre månader senare anländer Karl till Eastern Atlantic University på Long Island i New York - där Nicole jobbar. Kort efter deras möte blir Nicole emellertid svårt misshandlad och hamnar på sjukhus. Karl får nys om detta dagen efter misshandeln inträffade och bestämmer sig för att gå in som vikarie i Nicole's klass för att hitta de ansvariga bakom misshandeln. Tillsammans med sina polare Ed och Rahmel upptäcker han att misshandeln var bara en liten del av någonting betydligt större: en steroidhärva som blandar in ett antal viktiga personer inne på skolan.

Den tredje filmen upprepar samma koncept för tredje gången. Men den är faktiskt väldigt underhållande - på en B-films villkor alltså. Actionscenerna är dessvärre ganska få med några enstaka slagsmålsscener och ytterst få (nu snackar vi typ 1 eller 2 scener) med skottlossning. Lite snark för att vara en actionfilm, faktiskt. Storyn utvecklas inte speciellt mycket heller egentligen utan följer mest den klichéefyllda stigen och följer samtliga B-actioningredienser till punkt och pricka. Ungefär.

Treat Williams axlar återigen rollen som Karl Thomasson och han gör en hyfsat ok prestation. De övriga skådespelarna har jag antingen inte sett förut eller bara skymtat förbi i någon annan B-filmsproduktion. De duger iaf.

Den tredje filmen i serien är en ganska sevärd B-film hur som haver. Även om den upprepar de tidigare filmernas idéer om en legosoldat som tar lagen i egna händer för att rätta till problem på en skola.

http://www.imdb.com/title/tt0197924/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0