Dawn Of The Dead

Det har gått ett tag sen de döda vaknade till liv igen och började attackera de chockade levande och civilisationen har börjat falla i bitar. I staden Philadelphia, Pennsylvania, USA, bestämmer sig det TV stations anställda paret Stephen och Francine för att fly då situationen förvärats och - efter att ha mött upp Roger och Peter (två specialtränade polismän som har order att förflytta civila till räddningsstationer) som också har valt att fly - stjäl de TV stationens helikopter och flyger västerut för att försöka hitta ett säkert ställe.

På deras resa över Pennsylvania hittar de ett övergivet shoppingcenter i Monroeville - utanför Pittsburgh - och bestämmer sig för att stanna där tills krisen är över.

10 år efter de dödas natt kom alltså de dödas gryning och det är ett mästerverk hela vägen ut. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett den här mästerliga filmen, men det här var absolut inte den sista.

David Emge, Ken Foree, Scott H. Reiniger och Gaylen Ross är gruppen vi får följa större delen av filmen. Vi får även se Tom Savini - som också stod för effekterna i filmen - i en kort biroll som MC-gängmedlem. Samt en massa andra personer jag inte känner igen. Foree och H. Reiniger är för övrigt med i 2004ans remake av den här filmen också.

Egentligen finns det inte så mycket att säga om Dawn Of The Dead. Älskar man skräckfilm borde man ha sett den här filmen. Den är - som sin föregångare - en odödlig klassiker som troligtvis kommer bli ihågkommen för vad den är: ett mästerverk.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0077402/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0