Changeling

Angelina Jolie spelar den ensamstående mamman Christine Collins i 1928-talets Los Angeles som med sin son Walter försöker få livet att gå ihop. En dag när hon kommer hem från jobbet efter att ha jobbat över är hennes son spårlöst försvunnen. Fem månader senare dyker polisen upp på hennes jobb och berättar att de har hittat hennes son. En överlycklig Christine sticker till tåget för att möta upp sin son med både poliser och journalister i hälarna men bemöts av en chock - det är fel unge. Polisen förklarar för henne att hon är i chocktillstånd, men hon är säker på sin sak och kämpar emot. Los Angeles-polisen är emellertid inga man ska bråka med.

Jolie är bra i huvudrollen i den här filmen där Clint Eastwood står för regi och producering, men efter att ha lusläst H's recension av den väcktes tankarna lite till liv och frågor som "varför?" dök upp. Som H skriver i sin recension, så även om filmen har en bra story och är verklighetsbaserad innehåller den logiska luckor.

H poängterar i sin recension att luckorna börjar redan i början av filmen, vilket de gör. Vart tog grannkärringen vägen som skulle kolla till huset? Varför pratade ingen med henne om vad hon sett eller gjort? Efter att Jolie berättat för Gattlin Griffith att grannkärringen ska komma över för att se till huset så nämns hon inte någonting mer överhuvudtaget av resten av filmen. Att ta reda på om det var rätt unge eller inte hade inte varit så svårt egentligen, då de kunnat fråga frågor så som (citerat från H's recension) "vad gjorde vi förra året på semestern" eller "vad heter din bästa kompis", men Jolie gör inte det, istället dokumenterar Jolie skillnaderna mellan barnen hos tandläkaren och Walters lärare senare i filmen.

Skådespelarinsattserna är väldigt bra och utöver Jolie och Griffith får vi se bland annat John Malkovich som en upprorisk prälle och Michael Kelly som en godhjärtad polis (som verkade vara ganska sällsynt förekommande i 1920-talets USA). Filmen i sig är riktigt bra, men jag tycker att slutet var löjligt utdraget och det kändes mycket som att de inte riktigt vetat vart de velat komma med det utan velar fram och tillbaka med en fråga som vi egentligen inte får något konkret svar på.

Så.. slutsattsen blir att filmen är bra - även om den har ett par luckor i sig - med bra skådespelare och en hyfsat intressant story. Speltiden för filmen kändes lite lång och kunde ha kortats ner - speciellt slutet som kändes mest utdraget. H's recension hittar ni här, för er som är sugna på att läsa den.

http://www.imdb.com/title/tt0824747/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0