Harry Potter And The Chamber Of Secrets

I den första uppföljaren - som tack och lov faktiskt var riktigt bra - blir Harry Potter varnad att återvända till Hogwarts skolan av husalven Dobby då någonting fruktansvärt kommer hända detta andra år. Harry - som saknar sina vänner Ron och Hermione - bestämmer sig ändå för att åka till skolan och lyckas fly från sina adoptivföräldrar (sin moster och morbror) då Ron och hans två bröder - Fred och George - hämtar upp honom i deras fars magiska flygande bil.

Väl på skolan börjar Harry höra mystiska röster och kort därpå börjar elever med mugglarföräldrar (människor som inte besitter magiska krafter) hittas förstenade. Inte långt efter att första personen hittats blir Harry utpekad för att ha öppnat Hemligheternas Kammare och släppt löst ett monster som inte bara hotar deras liv utan också skolans stängning.

Resten vet väl alla. Right? Andra filmen är iaf BETYDLIGT bättre än den första tråkfilmen där de bara pratar. Den andra filmen inleds lite halvsegt, men blir bättre allt eftersom den går. Ungefär i mitten av filmen blir det lite segt igen, men vänder ett tag efter det.

Skådespelarna var bra och vi får se betydligt fler effekter än vad vi fick i första filmen. Händelseförloppet är betydligt mer ösigt och det händer fan så mycket mer i den här filmen än vad det hände i den första filmen. Visserligen känner vi ju redan alla karaktärer och behöver inga direkta introduktioner av dem, eller hur? Det var troligtvis den första filmens största handikapp. Att vi - som tittare - måste lära känna filmens karaktärer. Snark. Den andra filmen öser på betydligt mycket bättre iaf.

Den andra filmen var hur som haver fan så mycket bättre än den första filmen. Egentligen är det inget krav på att man har sett första filmen för att begripa den andra, men det kan vara en fördel då vissa grejer i början av filmen tar vid någon månad efter första filmens slut. Hur som helst:

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0295297/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0