The Pledge

Jack Nicholson drama/thriller från 2001.

Kriminalkommisarie Jerry Black i Nevada står på tur för att pensionera sig. Men under hans avskedsfest får han reda på att någon i de snötäckta bergstrakterna hittat en åttaårig flicka mördad. Trots att Black bara har några timmar kvar i tjänst tar han sig an fallet.

Efter att ha kontaktat flickans föräldrar lovar Black modern att han ska finna den som är ansvarig för hennes dotters död. Polisen griper en man som de misstänker är gärningsmannen, men Black tror att de har arresterat fel man och fortsätter en egen utredning.

Utöver Nicholson (som givetvis har huvudrollen) ser vi även Benicio Del Toro (Fear And Loathing In Las Vegas, Traffic, Snatch), Patricia Clarkson (The Woods, The Green Mile), Aaron Eckhart (The Dark Knight), Robin Wright Penn (Unbreakable) och Eileen Ryan (Eight Legged Freaks, Feast) (moder till Sean Penn, som regisserade den här filmen) .. för att nämna några.

The Pledge är iaf en bra film. Med bra skådespelare, en intresseväckande story och ett lite underligt slut. De som kräver konkreta svar på allting när de ser på film kan ta och leta reda på något annat då den här filmens slut kan vara ganska frustrerande för personer som är av den typen. De som är öppna för lite udda filmer uppskattar säkerligen slutet mer.

Mer än så vet jag inte. Det är en bra film helt enkelt. Udda, men bra.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0237572/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0