Code Of Silence

Och så lite mer Chuck Norris.

Under en aktion, ledd av Eddie Cusack, som går ut på att sätta dit Comacho gänget går något snett. En rivaliserande knarkliga, ledda av Tony Luna, beskjuter Comacho gänget från grannbyggnaden. Den enda som överlever beskjutningen är Victor Comacho, broder till gängets ledare Luis.

Luis tänker utkräva hämnd och gör upp en plan för att döda Luna's familj och kidnappa hans dotter, Diana. Cusack måste nu försöka att skydda Diana, ensam, då han var den ende som bröt "koden om tystnad" mot en av sina kollegor som sköt ihjäl en obeväpnad ungdom.

En ganska klassisk actionstory. Chucken hamnar mitt i ett gängkrig och måste ge de inblandade smisk för att de är stygga. Givetvis gör han det hela med en riktig bad ass stil och bevisar återigen att han är en amerikansk hjälte.

De övriga skådespelarna är bra och hela filmen rullar på i ett halvsnabbt tempo. Inledningen var riktigt bra gjord och såg väldigt lovande ut. Den resterande filmen följde i nästan samma spår och avslutningen var mycket underhållande.

Jag tyckte filmen var väldigt sevärd, men samtidigt blir filmen lite sullig, och småsnarkig fastän det halvsnabba tempot, när den följer två storys samtidigt. Huvudstoryn med gängkriget och en underliggande "intern" story, om en av Chucken's kollegor som dödat en obeväpnad ungdom, vilket är ganska ointressant när det kommer till Chuck Norris. Hade filmen koncentrat sig enbart på gängkrig-storyn hade jag troligtvis rekommenderat den, men tack vare de snarkiga momenten med polis-som-skjutit-obeväpnad-ungdom-storyn så blir det inte så.

Sevärd, givetvis.

http://www.imdb.com/title/tt0088936/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0