Are You Scared 2

Förra sommaren recenserade jag en Saw-ripoff som hette Are You Scared?. Här är uppföljaren.

Fyra ungdomar, som utgör Team DNA, är på resande fot för att hålla på med Geocaching (förklaring finns längre ner, på engelska). Men när de anländer till en utsatt plats i en övergiven byggnad blir de tillfångatagna av en hänsynslös galning som vill spela ett spel med dem, som han sänder ut på internet.

"Geocaching (www.geocaching.com), a fast-growing community of adventure-seekers who play hide-and-seek around the globe using GPS devices and clues and coordinates posted on the website. In 2000, with advances in GPS technology, Geocaching began with a simple idea: hide a container out in the woods and note the coordinates with a GPS unit. Anyone can join in the game and search for caches in their area or in a far-flung corner of the world."

Att göra en film med det här innehållet bäddar enbart för att det ska bli en horribel skitfilm. Vilket den här filmen också är. Runt 40 minuter in i filmen började jag få ihop alla pusselbitar vad filmen egentligen gick ut på. Skådespelarna var urusla, utöver Tony Todd (Candyman). Filmen innehåller en del blod, men skrämmande blir det aldrig. Spännande blir det aldrig heller. Filmningen är usel och kan typ jämföras med en sån där billig kamera man brukar ha för hemmabruk. I början av filmen är händelseförloppet så jävla obegripligt att jag hade starka funderingar på att spola framåt i filmen.

Till skillnad från den halvdana ettan så finns det inga fällor i den här filmen. Istället får vi se en maskerad galning springa efter ungdomarna, som försöker att se till att de inte tar sig därifrån levande. Visserligen är det inget fel med det.. men hur många gånger har vi inte sett det förr?

Karaktärerna är helt hjärnskadade också. Bland annat verkar de helt jävla blinda och ser inte en kamera som är helt synlig och som sitter precis framför dem. Dessutom överger tre av dem den fjärde för att de är en bunt fega skitskallar. Och senare menar de tre kvarvarande på att de är ett team. Glömde de bort den fjärde eller..?

Störningar i kamerorna, en idiot som ställer ett kylskåp framför en dörr som öppnas utåt.. ja.. är ett par av grejerna som inträffar i filmen, vilket får mig att fundera vad i helvete filmskaparna tänkte med egentligen.

Filmen suger, är totalt oläskig, tråkig, kass och helt onödig. Se den inte.

http://www.imdb.com/title/tt1043694/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0