Train

Enligt IMDB var det meningen att den här filmen vara en remake av den klassiska slasherfilmen Terror Train, men manuset utvecklade sig till en stand-alone-story och blev alltså en fristående film. Filmen står dock som remake av Terror Train på IMDB, vilket är egentligen helt fel då filmen inte involverar någonting från originalet och kör på med en helt egen nyskriven story.

Train handlar om ett amerikanskt brottningsteam som är i de östra delarna av Europa för att tävla. Efter att ha varit ute och festat missar de sitt tåg morgonen därpå och måste ta ett annat tåg för att hinna ikapp sina lagkamrater. Tåget de kliver på visar sig dock vara något helt annat än ett vanligt passagerartåg.

Vi minns nog alla den första Hostel filmen. Skriverierna i tidningarna var att det var en überslaskig sadistisk skräckfilm som skulle få de flesta att krypa ur skinnet. Efter att ha sett den ett par gånger började man inse hur överskattad filmen egentligen var. Train är ungefär som Hostel - fast det motsatta. Jag har inte sett några skriverier om den, slaskig och smått sadistisk skräckfilm passar alldeles utmärkt för att beskriva filmen och den är nog ganska underskattad.

Istället för att vi får sitta igenom mer än halva filmen innan det händer någonting av värde inträffar det saker ganska snabbt in i filmen och kort därpå öser de på med våldsamheter och spänning - även om storyn kan bli ganska förutsägbar på sina håll.

Det enda jag har att klaga på i den här filmen är att mot slutet används det halvtaskiga CGI-effekter och att de ryska karaktärerna har en löjligt svårbegriplig brytning på ryska när de pratar engelska vilket försvårar att begripa vad de säger om du inte har subtitles igång.

Allt det övriga (skådespelare, gore-effekter etc) är bra och jag har egentligen ingenting att klaga på när det gäller det. Framför kameran ser vi bland annat Thora Birch (Hocus Pocus), Gideon Emery (har lånat ut sin röst i en massa olika spel), Todd Jensen (massor av olika B-filmer, t ex Boogeyman 3 och den kommande Wrong Turn 3: Left For Dead) och Mike Straub (också med i den kommande Wrong Turn 3: Left For Dead). De - och de andra skådespelarna - gör vad de ska göra och det enda jag stör mig på med vissa av dem är just den där löjliga brytningen.

Train är en underhållande, blodig och slaskig skräckrulle som lär falla de flesta gorehounds i smaken. Men de som sätter sig för att se en remake av Terror Train lär bli grymt besvikna - för det är ingen remake av Terror Train.

Mycket sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt1015474/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0