The Rookie

Clint Eastwood möter Charlie Sheen!

När Nick Pulovski (Eastwood) och hans kollega ska gripa ett gäng biltjuvar blir kollegan skjuten till döds och tjuvarna kommer undan. Fallet blir förflyttat till mordroteln och Nick får en ny kollega, David Ackerman (Sheen). David, som nyligen blivit befordrad till kriminalare, är osäker och försöker att följa lagboken till punkt och pricka samtidigt som han är förföljd av hemska barndomsminnen.

Nick vill emellertid inte släppa fallet och de två poliserna kommer snart hjärnan bakom bilstölderna, Strom (Raul Julia), på spåren.

Det här är en ganska typisk omaka-partner-action/komedi. Osäker polis träffar erfaren benhård polis, de beger sig ut efter skurk som gjort erfaren benhård polis någonting och de lyckas gripa, alternativt döda, skurk, slut.

Clintan och Charlie är emellertid riktigt underhållande att titta på och skämten staplas på hög allt eftersom filmen går då Clintan visar hur stenhård han är medans Charlie får stå brevid och titta på med stora ögon. Raul Julia (Street Fighter) gör en bra insatts som skurk och Sonia Braga (som senare var med i From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter) är småirriterande som Julia's brud. I övriga roller ser vi bland annat Tom Skerritt (Alien) och Lara Flynn Boyle (Men In Black II) som far och flickvän till Sheen's rollkaraktär.

Skådespelarna är bra, storyn är bra men är lite smått klichéeaktig och hela filmen håller ett ganska lagomt tempo. Actionscenerna är bra gjorda och flera av dem avslutas med någonting komiskt.

Egentligen har jag inte så mycket mer att säga om filmen. Den är bra och underhållande som många andra filmer som Eastwood och Sheen har varit med i.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0100514/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0