Splinter

Monsterskräck.

När det unga paret Seth och Polly ska ut och campa går det inte riktigt som de planerat och de beger sig iväg för att ta in på ett hotell istället. Men även det går snett då de stannar pga att en kvinna kliver ut i vägen och strax därpå blir de gisslan till den förrymde fången Dennis och hans pundande flickvän Lacey.

Efter att de har kört på någonting stannar de till och byter däck. Men snart upptäcker de att kylaren i bilen också har pajat och att den läcker som ett såll och stannar till på en isolerad bensinstation. Strax efter deras ankomst faller en av dem offer för en okänd parasit som tar över sina levande offer och förvandlar dem till dödliga värdar. Det är nu upp till de resterande att börja sammarbeta för att överleva natten.

Det är ett klassiskt monsterskräckkoncept: en liten grupp personer på en isolerad plats måste bekämpa någon form av monster. Och det funkar ganska bra. Om vi bortser ifrån de scener där de jävlats med kameran då den slängs som en jojjo och man vet inte riktigt vad som egentligen händer.

Alla scener där det händer någonting är det visserligen inte så i, men många av dem. Detta medför automatiskt att betyget sänks, men filmen är inte dålig egentligen. Konceptet är klassiskt och själva händelseförloppet är intressant och rent av nagelbitande stundtals.

Skådespelarna (däribland Shea Whigham som är med i nya Fast And Furious) gör trovärdiga insattser och karaktärerna gör inte idiotiska saker som många karaktärer gör i såna här filmer. Effekterna är ganska bra för att ligga åt lågbudget hållet, men samtidigt så förstörs de tack vare jojjo-kamera.

Jag skulle vilja säga att det är en bra skräckfilm, men att den förstörs lite grann då filmskaparna envisas med jojjo-kameran.

Mycket sevärd, om än bristerna.

http://www.imdb.com/title/tt1031280/

Kommentarer
Postat av: Rosie

Jag kan säga att jag och Erika höll på att skratta ihjäl oss åt handen. HAHA! Men jag tycker att den var sevärd helt klart! :p

2009-04-21 @ 23:33:11
URL: http://roosiee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0