Darkness

Mörker.

Regina, en ung tjej som saknar sina vänner efter en flytt från USA till Spanien med sin familj, vantrivs i deras nya hus och vill tillbaka till sitt hemland. Bara ett par veckor i huset börjar hon att ana att någonting är fel med huset.

Efter ett hennes pappa Mark, som har en sällsynt sjukdom, fått ett anfall förändras han drastiskt och får kraftiga raseriutbrott och verkar vara i sin egna värld. Hennes lillebror, Paul, börjar få märkliga blåmärken och hennes mamma, Maria, viftar undan alltsammans och menar på att Regina bara är paranoid och inbillar sig att situationen är värre än vad den egentligen är.

Men Regina vill inte släppa tanken om att det är något fel med huset och att både hon och hennes familj kan sväva i livsfara. Hon slår sig ihop med sin vän Carlos för att ta reda på sanningen om husets bakgrund.

Jag såg den här filmen på TV1000 för ett par år sedan och tyckte den var riktigt schysst, fastän det är en typisk förbannelse-och-spöksskräckis, som jag i regel brukar antingen avsky eller tycker att de är mest tråkiga och händelselösa.

Filmen är visserligen lite småseg och det tar en stund innan någonting av intresse inträffar, men filmen bygger upp storyn och stämningen från första bild och slutet är ett sånt där slut som får mig att le brett om än det inte är menat att tittaren ska göra så.

Skådespelarna, däribland vår egen Lena Olin (The Ninth Gate) och Anna Paquin (X-Men filmerna), är bra även om jag blev småirriterad över att Paquin såg ut som att hon försökte att inte le i större delen av filmen.. ungefär som att hon inte tog filmen och rollen på allvar. Storyn är bra, men kan som sagt kännas småseg till en början. Ha överseende med det om ni bestämmer er för att se den här filmen. Effekter finns i filmen, men vi får inte se speciellt mycket av dem då den här filmen är mer en storydriven film än en effektdriven.

Mitt eget tycke? Den är bra, även om händelseförloppet kunde varit lite snabbare. Men det är en god underhållning om man vill ha något lite lättsammare i skräckvägen.

Sevärd.

http://www.imdb.com/title/tt0273517/

Kommentarer
Postat av: Rosie

Kanske ska ta en chipspåse och den här filmen imorgon kväll om det inte händer något annat. :p



Verkar fan vara bra. ^^

2009-04-30 @ 01:29:59
URL: http://roosiee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0