The Mangler Trilogy

Nu är det dags för ytterligare en trilogi-recension. Den här gången är det The Mangler filmerna.

Efter att en äldre kvinna dött i en tragisk olycka då hon åkt in i den stora tvättmangeln på ett tvätteri börjar den försupne polisen John Hunton (Ted Levine) att utreda fallet.

Med hjälp av sin vän Mark Jackson (Daniel Matmor), som har kunskap om det okulta, börjar han närma sig sanningen kring tvätteriet, manglern och ägaren William Gartley (Robert Englund).

Den första filmen i trilogin är en klar favorit hos mig. Jag gillar den riktigt mycket bland annat för att den är blodig, Englund och Levine gör bra ifrån sig och storyn är helt urflippad, även för att vara en Stephen King-story. Att Tobe Hooper regisserade gör inte saken sämre.

Mycket sevärd, våldsam och blodig film. Gillar man sånt lär man sattsa sin veckopeng på den här.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0113762/

I ren ilska mot sin far som inte bryr sig ett skit i henne, några kamrater och skolans rektor laddar den datakunniga tjejen Joanne 'Jo' Newton ner det nya superviruset Mangler 2.0. Det Joanne inte vet är att Mangler 2.0 inte är ett vanligt virus som förstör datorer... utan förgör även människor.

Viruset tar sig in i skolans nya hyperavancerade säkerhetsdator som styr hela skolans säkerhetssystem och tar över hela systemet.. och snart börjar personal och studenter på skolan att minska i antal.

Den här uppföljaren är kass. Delvis för att skådespelarna är horribla och delvis för att framförandet av storyn är urusel. Dessutom får vi enbart se off-screen kills, vilket i min mening är helt meningslöst.

Storyn är svincool, tycker jag. Men som jag skrev så är den uruselt framförd genom att flertalet av skådespelarna (nästan allihop) är idioter som inte borde ha fått ställa sig framför kameran från första början. De enda som är sevärda i mina ögon är Lance Henriksen som rektorn och Philippe Bergeron som den ganska lustige kocken.

Tack och lov är den här filmen bättre än tredje filmen i trilogin iaf.. även om den här filmen har en hel del brister.

http://www.imdb.com/title/tt0260162/

En reparatör köper delar ifrån en gammal mangelmaskin och snart visar det sig att något ondskefullt följde med. Kraften i delarna besätter honom och tvingar honom att bygga en maskin.. och därefter tar kraften över honom helt och tvingar honom att kidnappa sina kunder och föra dom till maskinen för att mata den.

Den här tredje filmen följer upp den första filmens story.. men skillnaden är att den här suger så mycket röv att det finns inte ord att beskriva det med. Att den här filmen ens fått göras är otroligt och hela filmen är ett stort jävla hån mot The Mangler. Skådespelarna är urusla, storyn snuskigt tunn och maskinen ser ut ungefär som något en 7 åring skulle byggt ihop.

Hela den här filmen är 84 minuter waste of time. Stay away!

http://www.imdb.com/title/tt0449066/

Sammanfattningsvis så är den första filmen råbra och mycket sevärd. Andra filmen duger att se om man gillar filmer med nollor som inte kan skådespela och filmer där de sullar bort en riktigt cool story. Tredje filmen är inte värd att se överhuvudtaget. Den är enbart horribel, urusel, kass och helt enkelt värdelös.

Vill man se de här filmerna så se ettan, fundera en extra gång över tvåan och håll långt avstånd ifrån den tredje filmen.

Tack för mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0